Denník N

Dohoda v koalícii viazne na tom, či bude Matovič sedieť vo vláde a vráti sa tam aj Sulík

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Aktualizované 13.00 o stanovisko OĽaNO – Igor Matovič sa s Richardom Sulíkom stretol aj v utorok večer, rokovania zrejme potrvajú ešte niekoľko dní.

Vyriešenie koaličnej krízy viazne na tom, či v novej rekonštruovanej vláde budú spolu sedieť líder Obyčajných ľudí Igor Matovič s predsedom SaS Richardom Sulíkom.

Vicepremiérka Veronika Remišová (Za ľudí) v stredu povedala, že sa rokovania zasekli na tom, či Sulík bude ministrom hospodárstva. „Viazne to, pokiaľ viem, na tom, či bude alebo nebude sedieť vo vláde. Problémovým sporným bodom bolo aj ministerstvo, ktoré si nárokuje strana SaS,“ vyhlásila líderka strany Za ľudí. Na mysli mala Sulíka.

Podľa OĽaNO Sulík na rokovaniach výslovne žiadal, aby zostal ministrom hospodárstva v prípade, že vo vláde bude aj Igor Matovič.

Otázna je aj rola súčasného premiéra, ktorý predstavil koaličným partnerom nápad, že po výmene predsedu vlády by v kabinete zostal a stal sa vicepremiérom pre boj s korupciou.

To neskôr potvrdili viacerí politici OĽaNO. „Z jeho strany je to prejavom veľkého realizmu a istej pokory,“ vyhlásil v pondelok v TA3 minister životného prostredia Ján Budaj.

Sulík nechce viac ministrov

S vicepremiérskym postom pre lídra OĽaNO má problém najmä SaS. „Keď sa posunie z postu predsedu vlády na post podpredsedu vlády a zároveň predsedom vlády bude jeho najbližší stranícky kolega, tak to za žiadnu veľkú vec nepovažujem,“ povedal Richard Sulík v rozhovore pre Denník N.

Video: Minister Naď: Hlavný problém je, že Sulík chce zostať ministrom (Autorky: Monika Tódová, Martina Koník)

SaS navyše odmieta aj

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Slovensko

Teraz najčítanejšie