Denník N

Magoniho tvrdá kritika Vlhovej? Znie mi to ako zbohom, tvrdí taliansky novinár

Livio Magoni s Petrou Vlhovou. FOTO TASR - Martin Baumann
Livio Magoni s Petrou Vlhovou. FOTO TASR – Martin Baumann

Igor Vlha v utorok oznámil, že jeho dcéra Petra Vlhová bude s Liviom Magonim pokračovať aj v budúcej sezóne. Taliansky tréner má s Vlhovcami ešte rok platnú zmluvu.

V rovnaký deň však vyšiel s Magonim rozhovor v talianskom Corriere della Sera, v ktorom bol Magoni na Vlhovú veľmi tvrdý.

„Tina Mazeová bola oveľa lepšia ako Petra. Talianky Sofia Goggiová, Federica Brignoneová a Marta Bassinová sú ako diamanty, zatiaľ čo Petra je v porovnaní s nimi ako železo žehlička. Možno vysoko výkonná, ale stále len žehlička“ povedal Magoni skúsenému novinárovi Flaviovi Vanettimu.

Kriticky sa vyjadril aj k Vlhovej mentalite. „Petra je veľmi silná, ale má slabinu: keď jej hlava nie je nastavená správne, treba zasiahnuť, inak by všetko zahodila. Je to ako pri kontakte so srnkou. Ak spravíte chybný krok pri približovaní sa, ujde vám.“

Magoni zároveň nedal jasnú odpoveď, či bude s Vlhovou pokračovať. Rozhodne sa vraj v najbližšom čase.

Denník N oslovil Igora Vlhu s otázkou, či sú s Magonim už stopercentne dohodnutí a či by sa vyjadril k Magoniho rozhovoru pre Corriere della Sera. Poďakoval sa a odpísal, že sa nechce vyjadriť.

Magoniho slová v tomto rozhovore veľmi prekvapili ďalšieho talianskeho novinára Alessandra Poggiho, ktorý pracuje pre Olympic Channel a s Magonim pravidelne komunikuje. Pre Denník N porozprával, ako si vysvetľuje Magoniho tvrdenia.

„Mne to

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Petra Vlhová

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie