Denník N

Jaroslav Naď: Hlavný problém je, že Sulík chce zostať ministrom (+ video a podcast)

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Minister obrany Jaroslav Naď hovorí, že ak sa nepodarí dohodnúť na štvorkoalícii, skúsia sa dohodnúť na trojkoalícii.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Člen predsedníctva OĽaNO Jaroslav Naď hovorí aj o tom, že:

  • Igor Matovič je pripravený vzdať sa funkcie premiéra, len čo sa urobí kompletná dohoda;
  • ako chcel premiér odísť a v OĽaNO ho presvedčili, aby s nimi zostal;
  • že po zatknutí Vladimíra Pčolinského cíti napätie medzi políciou a SIS
  • a že prípad spolupráce Lukáša Kyselicu s Vojenským spravodajstvom sa stále vyšetruje.

Čo spôsobilo zatknutie riaditeľa SIS v bezpečnostnej komunite na Slovensku?

Nič dobré a vyrušilo to aj mňa osobne. Ako ministrovi obrany sa mne a celému ministerstvu so SIS, odkedy tam bol pán Pčolinský, veľmi dobre spolupracovalo. Bolo tam niekoľko dobrý projektov, na ktorých sme robili, napríklad vyhostenie troch ruských takzvaných diplomatov. Problém začal už zadržaním námestníka Beňu, následne pána riaditeľa a cítim napätie medzi políciou a SIS. Snažím sa situáciu upokojovať. Zároveň si nemyslím, že k zadržaniu malo prísť takým spôsobom. Verím, že keby dostal predvolanie, tak by prišiel vypovedať.

Keď hovoríte, že to nespôsobilo nič dobré, tak myslíte samotné podozrenie z korupcie alebo zadržanie? Námestník Beňa sa k úplatkom priznáva. 

Oba aspekty považujem za problematické. Neviem o tom nič viac ako to, čo bolo v médiách. Prebehli nejaké spravodajské informácie, ale nepoznám obsah vyšetrovacieho spisu. To, čo je v médiách, mi príde veľmi slabé, aby sa údajne pre 20-tisíc prevzatých eur stal jediným vysoko postaveným človekom, ktorý bol zadržaný zásahovou jednotkou doma. Pán Lučanský prišiel sám, pán Gašpar prišiel sám.

Tibor Gašpar neprišiel sám.

Dopredu vedeli, boli pobalení, prichystaní.

Aj pán Pčolinský vedel dopredu.

No ale tak neviem, či im niekto vykopával dvere a niečo podobné. Nechcem nikoho ochraňovať.

Práve to robíte. Aký je rozdiel medzi pánom Pčolinským a pánom Gašparom?

Pán Pčolinský bol vo vysokej štátnej funkcii a nebol žiadny predpoklad, že by utiekol. Pán Lučanský prišiel z Chorvátska, pán Brhel prišiel z Kanárskych ostrovov. Keby riaditeľ SIS dostal žltý papierik, tak by určite prišiel vypovedať, ale jemu nadránom vykopli dvere pred malým dieťaťom a zobrali ho. Nepoznám však obsah spisu, ale viem si predstaviť aj iný priebeh tejto akcie.

Pri iných obvinených ste takto nerozprávali. To môže vo verejnosti navodzovať dojem, že to vaše padni komu padni neplatí pre všetkých rovnako.

A to absolútne vylučujem. Niekedy sa robí nadpráca. Pamätám si na moju kauzu, keď vyšetrovatelia NAKA prišli do Bojníc na politický míting, aby ma obvinili – a pánovi Ficovi nevedeli ani len doručiť žltý papierik. Niekedy sa veľmi chce a niekedy nie. Ale opakujem, že neviem o kauze pána Pčolinského nič a nechám to na orgány, ktoré sú za to zodpovedné. Uňho však nehrozilo, že by utiekol. Bolo to skôr teátro.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Jaroslav Naď

Slovensko

Teraz najčítanejšie