Denník N

Po otcovi zdedil vystupovanie, ale nie štýl jazdy. Schumacherovho syna čaká debut v F1

Mick Schumacher. Foto - TASR/AP
Mick Schumacher. Foto – TASR/AP

Očakáva sa, že Schumachera čaká ťažká prvá sezóna.

Na slávneho otca sa podobá nielen črtami tváre, ale podľa reportéra BBC Andrewa Bensona aj chôdzou či držaním hlavy. Syn Michaela Schumachera Mick v nedeľu absolvuje svoj prvý štart v seriáli Formuly 1 na Veľkej cene Bahrajnu.

„Je to pre mňa motivácia a hrdosť. Som šťastný, že som dostal meno Schumacher späť do F1,“ hovoril pre BBC 22-ročný Mick Schumacher, ktorý debutuje v rovnakom veku ako pred tridsiatimi rokmi jeho otec. Sezónu odjazdí v tíme Haas, s ktorým vlani podpísal zmluvu tesne predtým, ako sa stal šampiónom seriálu F2.

V F1 v minulosti štartovalo viacero pilotov, ktorí sa nedokázali priblížiť k úspechom svojich slávnejších príbuzných, napríklad Nelson Piquet ml. či Bruno Senna – synovec slávneho Ayrtona. Mick Schumacher čelí možno najintenzívnejším porovnávaniam a tlaku, no podobne ako jeho otec aj on si veľmi prísne stráži súkromie.

„Michael v tom bol úplne geniálny,“ hovorí komentátor F1 v televízii Sport TV Števo Eisele. „Bol to exponovaný šampión, ktorého tvár ste videli všade, ale v podstate o ňom nikto nič nevedel. Bolo známe, že vlastní ranč vo Švajčiarsku a jeho manželka s dcérou sa venujú koňom, ale to bolo tak všetko. Rovnakú dráhu kopíruje napríklad aj Sebastian Vettel, pri ktorom verejnosť ani nevie, ako sa volá jeho tretie dieťa,“ hovorí Eisele.

„Ani o Mickovi verejnosť nemá žiadne citlivé informácie a myslím si, že v seriáli vládne všeobecné povedomie, že sa ani nepatrí po nich pátrať. Mick má na svojej strane obrovské sympatie novinárskej obce, a ak si rodina Schumacherovcov neželá komentovať Michaelov stav, žiaden normálny novinár by sa na to nespýtal,“ pokračuje Eisele.

Dočítate sa: 

  • ako sa líši štýl jazdy Micka a Michaela;
  • či je Mick v F1 iba vďaka menu alebo zaslúžene;
  • prečo sa očakáva, že jeho tím bude najslabší;
  • prečo sa aj veľké tímy boja sezóny 2022.

Iný jazdec než Michael

Otec bol pre Micka Schumachera vždy veľkým vzorom, no po porovnávaní nikdy netúžil. Keď v detstve začal súťažiť v motokárach, pozornosti sa snažil uniknúť tým, že nejazdil pod svojím pravým priezviskom, ale

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Formula 1

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie