Denník N

Nie je prísaha ako prísaha

Foto - TASR
Foto – TASR

Zdravotníci pre nás pracujú nad rámec Hippokratovej prísahy, zato veľká časť dnešnej vlády a jej nefunkčný premiér konajú už dlho proti záujmom Slovenska, na ktoré prisahali.

Autor je dramatik

Znova a znova ma prekvapuje samozrejmosť, s akou očakávame od všetkých zdravotníkov, lekárov aj sestier, že budú maximálne pracovať na záchrane našich životov a nebudú pri tom váhať, či majú obetovať svoje pohodlie a súkromný život, lebo je to ich povinnosť. Veď prisahali, však? Držím kolegom lekárom a kolegyniam doktorkám palce. Chirurgom a anestéziológom som bol iba sedem rokov, ale dodnes si pamätám náš tím ako skupinu ľudí schopných obetovať osobné pohodlie aj súkromný život kvôli pacientom.

Prečo ničoho podobného nie je schopná iná skupina zodpovedných, konkrétne poslancov, ktorí tvoria našu vládu? Oni neprisahali vernosť Slovenskej republike a záujmom jej občanov? Nič tak v posledných týždňoch neupadlo ako prestíž republiky reprezentovanej dnešnou vládou. O nejakom riadení spoločnosti tu pre nechutné spory o fleky už dávno nejde a blaho občanov sa rozpúšťa v preplnených nemocniciach a na cintorínoch, a to už vôbec nehovorím o malých podnikateľoch, ktorých

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Komentáre

Teraz najčítanejšie