Denník N

Ľudia zomierajú, riadenie štátu je nefunkčné a vy handlujete s funkciami

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Celé týždne nepočujeme o vašej starosti o zdravie a život občanov. Iba o vašich funkciách, dnešných odchodoch a zajtrajších návratoch.

Autor je publicista, v rokoch 2010 až 2012 bol poradcom premiérky Ivety Radičovej

Vláda je v troskách. Nemáme ministra zdravotníctva a nemáme ministra práce, sociálnych vecí a rodiny. Nemáme ministra hospodárstva ani školstva, ani zahraničných vecí. Nemáme ani ministra spravodlivosti. V podstate ani premiéra. Nemáme ani šéfa SIS, ktorý je spolu so svojím námestníkom vo väzbe.

Riadenie štátu je paralyzované, základný chod štátu je nefunkčný. Obete pandémie pribúdajú, opatrenia sa čoraz viac porušujú, kontrola je chabá, ak vôbec nejaká. Zabezpečením pulzných oxymetrov prezidentka supluje nefungujúce ministerstvo zdravotníctva.

Celé týždne sa dívame na nekonečné hádky, prekáračky, ultimáta a politické vydierania. Kupčenie s funkciami ako na trhu. Ako keď otrokári obchodovali s ľudskými životmi, keď s nimi kupčili a dohadovali sa, kto si čo vezme, kto komu čo pustí, lebo to podstatné, totiž ľudia, boli pre nich iba veci, ich životy a zdravie boli nepodstatné, dívali sa iba na seba a na svoj komfort.

Viacerí koaliční poslanci hlasujú za návrh fašistov, porušili koaličnú dohodu a na čele s pani Šofrankovou ukázali pokrivený hodnotový svet (pretože aj odhliadnuc od obsahu návrhu, práve hodnotový postoj by mal byť imperatívom nezúčastniť sa na takomto hlasovaní). Nikoho zo zvyšku koalície to už ani nezaujíma.

Výsledkom roku vlády, roku tohto vášho chaosu, amaterizmu a papalášstva, je rekordný pokles dôvery občanov alebo, ak chceme, rekordná nedôvera.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hegerova vláda

Komentáre

Teraz najčítanejšie