Denník N

Autor rozhovoru s trénerom Vlhovej: Nič nie je vytrhnuté z kontextu, Magoni sa mi ešte poďakoval

Livio Magoni. Foto - TASR/Pavel Neubauer
Livio Magoni. Foto – TASR/Pavel Neubauer

Flavio Vanetti je skúsený taliansky novinár. Pre denník Corriere della Sera spravil rozhovor s Liviom Magonim, o ktorom sa v minulom týždni na Slovensku veľa hovorilo. Magoni sa totiž vyjadroval o svojej zverenke Petre Vlhovej veľmi kriticky až urážlivo.

Magoni neskôr tvrdil, že jeho slová boli vytrhnuté z kontextu. V Taliansku sa v posledných dňoch šírili rôzne verzie, ktoré obhajovali trénera a spochybňovali prácu novinára.

Vanetti sa športovej žurnalistike venuje od roku 1978 a od roku 1996 píše aj o zjazdovom lyžovaní. Olympiáda v Tokiu bude štrnásta v jeho kariére. Píše aj o basketbale a sedemkrát bol osobne na finále NBA.

V rozhovore pre Denník N vysvetľuje okolnosti rozhovoru s Magonim.

Je pravda, že ste rozhovor s Liviom Magonim robili počas majstrovstiev sveta v Cortine d’Ampezzo?

Nie, bolo to ešte tesne predtým. Rozprávali sme sa telefonicky. Bol som doma a rozhovor som si nahral, tak ako pri práci zvyknem. Nahrávku mám stále uloženú. Rozhovor počula aj moja manželka a aj ona bola prekvapená z niektorých Liviových slov.

Nie je teda pravda, že rozhovor vznikol v neformálnej atmosfére pri pive?

Samozrejme, že nie. Túto informáciu rozšíril novinár Paolo De Chiesa na Facebooku. Až keď som sa na to sťažoval, spresnil, že to tak nebolo. Od začiatku išlo o veľkú hlúposť, pretože ja nepijem pivo ani víno.

Vedel Magoni, že rozhovor bude zverejnený?

Samozrejme. Čo by ste čakali, keď vám volá novinár? Povedal som mu

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Petra Vlhová

Rozhovory

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie