Denník N

Síce kradli, ale aspoň držali pokope

Predtým sme aspoň vedeli, čo bude. Teraz nevieme nič. 

Autorka je spisovateľka

Syn sa každý deň pýta, či už vieme, ako to bude s prijímačkami na stredné školy. Zle spáva, má úzkosti, nevie, kedy prijímačky budú a v akej forme, a ak nebudú, podľa akého kľúča sa bude vyberať. Bezradne krčíme plecami, lebo nevieme a ani tak skoro vedieť nebudeme, lebo minister školstva v marci odstúpil a o veci, ktorá sa týka tisícov ôsmakov, deviatakov, učiteľov aj rodičov, nemá kto rozhodnúť.

Mesiac trvajúca koaličná kríza sa už vraj skončila, odídení ministri sa vracajú na svoje miesta, no situácia je taká neprehľadná, že netušíme, či sa vráti aj rovnaký minister školstva, a ak áno, či je to dobré alebo zlé. Bude schopný rozhodnúť, keď doteraz nebol? Kedy rozhodne? Máme nútiť doučovať sa matiku deti, ktoré už melú z posledného? Ako sa máme pripraviť na všetky možné alternatívy? Poradiť si musí každý sám.

Koaličná kríza zasiahla aj mesiac daňových priznaní a tesne pred termínom ich odovzdania nie je schválený zákon týkajúci sa ich odkladu. Ani daňovníci a ich účtovníci nevedia, čo robiť a na čo sa pripraviť. Poradiť si musí každý sám.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hegerova vláda

Komentáre

Teraz najčítanejšie