Denník N

Ministrom zdravotníctva sa má stať generál a Naďov nominant z vojenskej nemocnice

Vladimír Lengvarský. Foto - TASR
Vladimír Lengvarský. Foto – TASR

Vladimír Lengvarský je skúsený vojak, ktorý pôsobil ako lekár v elitných jednotkách, študoval medicínsky manažment a od vlaňajška vedie Ústrednú vojenskú nemocnicu v Ružomberku.

Po Marekovi Krajčím by sa mal stať ministrom zdravotníctva profesionálny vojak Vladimír Lengvarský. Ide o brigádneho generála a lekára. V minulosti bol hlavným lekárom Ozbrojených síl SR a veliteľom vojenského zdravotníctva.

Ako prvé o tom informovali Aktuality.sk, Denníku N to potvrdili dva zdroje. Krajčí odišiel z postu ministra 12. marca, dnes je už poslancom Národnej rady a najťažšie ministerstvo po ňom dočasne prebral minister financií Eduard Heger, ktorý by sa mal stať už v najbližších dňoch premiérom po Igorovi Matovičovi.

Už v pondelok naobed minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO) v Rádiu Expres dával jasne najavo, že nový minister zdravotníctva je už vybraný, a dalo sa vytušiť, že ho pozná. Povedal však len, že to nebude politik. Lengvarský je nominantom Naďa. Od vlaňajšieho leta vedie Ústrednú vojenskú nemocnicu v Ružomberku, ktorá patrí pod ministerstvo obrany.

Cigániková: Je to voľba, čo si zaslúži šancu

Denník N oslovil aj Vladimíra

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hegerova vláda

Koronavírus

    Vladimír Lengvarský

    Slovensko

    Teraz najčítanejšie