Denník N

Princezná Krasomila, Sulíkovo peklo, drzý a neslušný. Čo si koaliční politici povedali, než sa upokojili

"Rvačka v hospodě" Josefa Ladu z roku 1943
„Rvačka v hospodě“ Josefa Ladu z roku 1943

Zatiaľ čo Sme rodina sa do ostrých výrokov príliš nepúšťala, politici OĽaNO, SaS a čiastočne aj Za ľudí sa vzájomne nešetrili. Teraz chcú ďalej sedieť v spoločnej vláde.

Richard Sulík bol v nedeľu večer trochu podráždený, keď sa ho novinári pýtali, ako chce sedieť v jednej vláde s Igorom Matovičom po tom všetkom, čo si povedali. Sulík najprv pobavil sociálne siete prísľubom, že Matoviča pozve na pizzu, ktorú upečie v špeciálnej „piecke“, otázkam na svoje nedávne výroky sa však nevyhol.

„Pán Sulík, a teraz vás budem citovať. Ako môžete súhlasiť s tým, že ministrom financií bude ‚mimoriadne pomstychtivý človek, ktorý nemá kapacitu na to, aby riadil krajinu, nemá na to ani ľudské spôsobilosti’?“ pýtal sa napríklad redaktor denníka SME Michal Katuška.

Sulík na to zopakoval svoje pripravené stanoviská o „hrubej čiare“ a o „štátnickom geste“ Igora Matoviča, ktorý sa rozhodol odísť z postu premiéra. „Všetci sa nejako vyvíjame a všetci sme schopní spracovávať signály svojho okolia. Nebudeme sa pozerať dozadu, preto takéto otázky považujem za bezpredmetné,“ reagoval Sulík.

Novinárske otázky o ďalšej spolupráci vo vláde a o vzájomných vzťahoch nasledovali po sérii tvrdých, až neslušných výrokov a narážok medzi vládnymi politikmi, ktoré sa za posledný polrok stupňovali až po vyvrcholenie koaličnej krízy. Najsilnejšie z nich sme spísali.

1. Matovič o Sulíkovi

„Kto bude chodiť pochovávať mŕtvych? Sulík osobne bude kopať hroby?“

Rečnícka otázka Igora Matoviča na tlačovej besede 11. novembra 2020.

„Mrzí ma, že máme za idiota ministra hospodárstva, ktorý nie je schopný nakúpiť testy, aby sme si zachránili životy a zdravie.“

Igor Matovič 17. decembra 2020 v relácii Rádia Expres Braňo Závodský naživo.

„Naďalej si stojím

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Slovensko

Teraz najčítanejšie