Denník N

Nový premiér musí napraviť Matovičove chyby, prvou je očkovanie

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Prioritou vlády musí byť zaočkovanie najohrozenejších skupín, preto sa k nim musí vybrať.

Nový premiér je príležitosť hovoriť o veciach, ktoré sa musia zmeniť. Len v súvislosti s koronou je ich toľko, že je hneď jasné, prečo ten starý musel odísť.

Igor Matovič už nemohol byť premiérom, lebo stratil podporu koaličných strán a poslancov. Prišiel tiež o podporu verejnosti. Nemohol byť premiérom, lebo vyvolával konflikty, urážal všetkých naokolo a seba ľutoval až tak, že to bolo neznesiteľné.

Ale nebolo to len jeho správaním, rečami a chaosom. Igor Matovič už nemohol byť premiérom, lebo nedokázal riadiť krajinu. Možno bez korony by sa to neukázalo tak rýchlo a tak jednoznačne. Ale stalo sa.

Nový premiér musí napraviť najvážnejšie škody, ktoré mu jeho predchodca zanechal. Iba tak môžeme zvládnuť koronu a nová vláda svoju misiu.

Strach z lockdownov a posadnutosť plošným testovaním nás dostali až sem. A zdá sa, že si to už uvedomuje aj vláda. Niežeby nás v tejto téme nečakali vážne a ťažké rozhodnutia, ale v tomto momente je najväčšou výzvou a priestorom na zlepšenie pre nového premiéra očkovanie.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Eduard Heger

Hegerova vláda

Igor Matovič

Očkovanie proti koronavírusu

Komentáre

Teraz najčítanejšie