Denník N

Je to anarchia, vravel Sagan o konkurencii. Vo Flámsku môže ťažiť z toho, že už nie je najsledovanejším

Peter Sagan na Miláno - San Remo 2021. Foto - TASR/AP
Peter Sagan na Miláno – San Remo 2021. Foto – TASR/AP

Na malý moment sa zdalo, že možno zostane vzadu a nebude môcť predviesť plnohodnotný šprint. Peter Sagan si však na poslednú chvíľu stihol nájsť cestu vpred a vyhral 6. etapu pretekov Okolo Katalánska.

Bolo to presvedčivé víťazstvo v slabšej konkurencii, keďže preteky s prevažne horskými profilmi šprintérov nelákali. Aj Sagana však prvá výhra v sezóne prekvapila.

„Po covide prišla skôr, než som očakával,“ hovoril pred novinármi.

Katalánske preteky si vybral namiesto úvodných belgických klasík, aby znovu nadobudol stratenú kondíciu po februárovom prekonaní koronavírusu.

V nedeľu však už nebude chýbať na najslávnejších belgických pretekoch Okolo Flámska, ktoré vlani vynechal pre svoj debutový štart na Giro d’Italia.

Hoci sa Sagan od začiatku sezóny evidentne zlepšuje, na dláždených flámskych cestách nemusí stačiť na najväčších rivalov ani v ideálnej forme.

Slovenský cyklista v nedeľu nebude takým favoritom ako v minulosti, čo by však preňho mohlo byť aj výhodou.

Zatínal zuby a trpel

Sagan sa koronavírusom infikoval počas prípravného kempu na Kanárskych ostrovoch, rovnako ako jeho brat Juraj a ďalší Slovák v tíme Bora-Hansgrohe Erik Baška.

„Nebolo to nič pekné,“ hovoril počas pretekov Okolo Katalánska.

„Nemal som horúčky, ale stratil som čuch. Cítil som únavu a ani po skončení karantény som nemohol poriadne cvičiť či chodiť na turistiku, pretože po akejkoľvek aktivite som zaspal. Takto to vyzeralo viac než dva týždne,“ citoval Sagana portál Cyclingnews.

Po prekonaní covidu podstúpil podrobné zdravotné vyšetrenia a pozvoľna sa vrátil k tréningu. Sezónu začal 10. marca na etapových pretekoch Tirreno – Adriatico a už o desať dní neskôr prekvapil 4. miestom na monumente Miláno – San Remo.

Bolo to jeho deviate umiestnenie v najlepšej desiatke na týchto pretekoch, no na víťazstvo opäť nedosiahol. Vzhľadom na okolnosti však išlo o výborný výsledok.

Tie trochu pripomínajú

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Peter Sagan

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie