Denník N

Zostane Sagan v Bore? Rozhodnúť môže aj značka bicyklov, tvrdí jeho niekdajší tréner

Peter Sagan v 10. etape Gira 2020. Foto - TASR/AP
Peter Sagan v 10. etape Gira 2020. Foto – TASR/AP

Sagan sa necíti byť starý a pripustil, že z tímu môže odísť.

Keď Peter Sagan na jeseň 2018 podpísal novú zmluvu s tímom Bora-Hansgrohe, hovoril, že to preňho bolo jednoduché rozhodnutie.

„Nechcem odísť z tímu, ktorý do mňa aj v najťažších momentoch vložil toľko dôvery a podpory,“ vravel podľa portálu velonews.com.

Nadšený z novej zmluvy bol aj tímový manažér Ralph Denk. Ten Sagana označil za „ambasádora značky, ktorý fascinuje aj ľudí mimo sveta cyklistiky“.

Sagan výrazne pozdvihol cyklistickú aj marketingovú hodnotu nemeckého tímu. S Borou vyhral klasiku Paríž – Roubaix, päť etáp a dva zelené dresy na Tour de France či vlani svoju prvú etapu na Giro d’Italia.

Aktuálna zmluva mu však vyprší na konci sezóny a nie je isté, či v nemeckom tíme zotrvá. Manažér Ralph Denk pre denník Kölner Stadt-Anzeiger hovoril, že so Saganom v týchto dňoch rokuje, a nevylúčil jeho odchod.

„Peter vstupuje do jesene svojej kariéry. Výsledky našich rozhovorov sú otvorené a radi by sme v apríli dospeli k rozhodnutiu. Netrúfam si však povedať, ako to dopadne,“ uviedol Denk.

Ak odíde, mal by množstvo peňazí

Sagan je podľa odhadov francúzskeho L’Équipe druhým najlepšie zarábajúcim cyklistom s odhadovaným platom päť miliónov eur. Ralph Denk dal v rozhovore celkom jasne najavo, že zvažuje, či sa mu ešte oplatí Sagana udržať.

„Sme veľmi vďační za to, čo pre nás Peter urobil. Sponzori vďaka nemu získali množstvo pozornosti, ale musíme zvážiť, či mu budeme ďalej platiť alebo bude lepšie investovať do mladších,“ hovoril pre Kölner Stadt-Anzeiger.

„Ak Peter nezostane, mal by som k dispozícii množstvo peňazí. Sponzori mi dôverujú, že dokážem dať dokopy najlepší možný tím,“ hovoril.

Denk v rozhovore vymenoval päť najväčších osobností súčasnej cyklistiky, medzi ktoré podľa neho Sagan nepatrí. Sú nimi

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Peter Sagan

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie