Denník N

Prečo sa ne/predbehnúť v očkovaní

Logika nepustí, len tú logiku má každý svoju.

Autor je prekladateľ

Každý, kto nie je v poradí, má dnes už šancu dať sa zaočkovať alebo sa o to aspoň pokúsiť. Návody sú na internete, a aj keby neboli, ľudia si o nich hovoria. A aj keby si nehovorili, tak nemusíte byť úplne Sherlock Holmes na to, aby ste odhalili, ako sa to dá.

Môžete sa zaregistrovať – systém vás pustí – a potom tam prísť. A možno vás pustia. Možno nie, ale možno áno a za pokus to stojí, lebo nejde len tak o hocičo – ide o to, kto bude zaočkovaný, a teda viac v bezpečí. A niekde ďaleko sa pre vás ako zaočkovaných navyše črtá nejaký prísľub o niečo normálnejšieho života.

Môžete sa teda zaregistrovať a systém vás pustí. Môžete sa tiež dostať k potvrdeniu, že víkendy trávite na testovacích staniciach, aj keď ich tam netrávite. Tlačivá nájdete na internete – opäť netreba byť Sherlock Holmes –, stačí ich vyplniť a skúsiť. A možno vám na to prídu, ale pravdepodobne nie.

No a okrem toho, že sa môžete zaregistrovať alebo sa môžete dostať k potvrdeniu, existujú aj ďalšie spôsoby: heh, veď z očkovania sa stal žetón v aplikáciách na randenie, celkom vážne.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Očkovanie proti koronavírusu

Komentáre

Teraz najčítanejšie