Denník N

Asistent poslanca Tarabu, ktorý sa spoliehal na ivermektín, je v nemocnici s covidom

Tomáš Taraba (vľavo) a jeho asistent a člen predsedníctva Tarabovej strany Miroslav Vetrík. Foto - TASR/FB M. Vetríka
Tomáš Taraba (vľavo) a jeho asistent a člen predsedníctva Tarabovej strany Miroslav Vetrík. Foto – TASR/FB M. Vetríka

Miroslav Vetrík informuje o svojom zdravotnom stave verejne na sociálnej sieti. Predseda jeho strany Taraba naďalej hovorí, že pre mnohých ľudí je covid „soplík“.

Politik strany KDŽP Miroslav Vetrík pred dvoma týždňami oznámil, že má pravdepodobne covid. Svojím priateľom a priaznivcom na Facebooku opísal, ako sa bude liečiť.

V prvom rade sa spoľahol na liek ivermektín, ktorý si s predstihom zabezpečil. „Netvrdím, že Ivermectin je zázračný liek, ale bolesti kĺbov sa zmiernili,“ písal v statuse, ku ktorému priložil fotku obalu od ivermektínu.

Ďalej si od ambulantného lekára nechal do žíl vpichnúť vitamín C. Popritom ľudí nabádal, aby príliš nedôverovali vakcínam.

„Vyjadrenie Európskej lekárskej agentúry EMA o neodporúčaní ivermektínu považujem ako čistý konflikt záujmov a ako tvrdý diktát fašistických farmaceutických korporácií, preto by som radil veľkú obozretnosť pri využívaní ich vakcín,“ napísal Vetrík.

Po týždni uverejnil ďalší status, v ktorom napísal, že choroba mu pokročila a museli ho vziať do nemocnice. Pridal aj fotku, ako leží na lôžku s kyslíkovou maskou.

„Milí priatelia, včera ma hospitalizovali v ružinovskej nemocnici na covid oddelení. Doma som s touto hnusobou už nevedel adekvátne bojovať. Nedarilo sa mi znížiť vysoké teploty a potom mi začala klesať saturácia, čo som nevedel doplniť kyslíkovými tubami,“ uviedol.

Cez víkend Vetrík informoval, že v nemocnici sa mu stav mierne zlepšil. Teploty mu klesli, naďalej je však napojený na kyslíkovú masku a užíva antibiotiká.

„Menšie vzdialenie bez masky (toalety, sprcha) ma veľmi vyčerpáva a vedie k závratom a dýchavičnosti. Preto hlboký odpočinkový režim,“ dodal v statuse, ktorý uverejnil v sobotu.

Taraba a soplík

Vetrík, v minulosti známy ako organizátor bratislavských Korunovačných slávností, sa v súčasti angažuje v strane, ktorej sa neformálne hovorí „kuffovci“. Je známa

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Koronavírus

    Očkovanie proti koronavírusu

    Slovensko

    Teraz najčítanejšie