Denník N

Do vlády sa vracia Milan Krajniak, hoci svoj návrat pôvodne odmietal

Minister práce Milan Krajniak. Foto N - Tomáš Benedikovič
Minister práce Milan Krajniak. Foto N – Tomáš Benedikovič

Prezidentka vymenuje staronového ministra práce, sociálnych vecí a rodiny v piatok.

Ministrom práce, sociálnych vecí a rodiny bude opäť Milan Krajniak. Predseda Sme rodina Boris Kollár to už oznámil premiérovi Eduardovi Hegerovi aj prezidentke Zuzane Čaputovej, obaja s tým súhlasili. Krajniak sa stane ministrom v piatok, keď ho vymenuje Zuzana Čaputová.

Návrat Milana Krajniaka je prekvapivý rovnako, ako prekvapil jeho odchod z funkcie. Z vlády odišiel už 15. marca počas vládnej krízy, ale dôvody jeho odchodu neboli jasné. O dva týždne neskôr napísal, že sa na ministerstvo už nevráti.

„Svoju demisiu vnímam ako krok k čo najskoršiemu ukončeniu koaličnej krízy,“ vravel Krajniak v deň, keď oznámil svoje rozhodnutie. „Myslím si, že každá koaličná strana by mala urobiť isté politické gesto a ukázať, že je ochotná sa aj niečoho vzdať,“ hovoril v čase, keď už odišiel z ministerstva zdravotníctva Marek Krajčí, no Igor Matovič bol ešte stále premiérom.

Krajniak svoju demisiu vysvetľoval aj tým, že vo vláde nesedí Boris Kollár ako predseda hnutia, a teda odíde on ako predseda ministerského klubu Sme rodina.

V čase, keď už koaličnú krízu vyriešila dohoda všetkých strán o výmene na poste premiéra, Milan Krajniak ešte stále

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hegerova vláda

Slovensko

Teraz najčítanejšie