Denník N

Vďaka tomuto sa vaši rodičia naučia komunikovať online

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Naučte rodičov komunikovať s bankou na diaľku.

Vďaka komunikácii na diaľku svojich rodičov chránite, a zároveň  šetria čas, ktorý môžu venovať vnúčatám.

Mohlo by sa zdať, že online komunikácia je už pre každého samozrejmosťou. Najmä starší ľudia však stále bojujú s predsudkami alebo jednoducho nezvládajú jej technickú stránku. Možno aj vaši rodičia, napriek situácii a odporúčaniam, chcú riešiť finančné záležitosti stále v pobočke banky. Naučte ich čo je videobanking a komunikovať s bankou na diaľku!

“Uplynulý rok nám ukázal, že osobná bezpečnosť mení správanie klientov. Viaceré prieskumy dokazujú, že práve bezpečnosť radia zákazníci aktuálne na vyššie priečky. Digitálne bankovníctvo momentálne zaznamenáva významné zmeny, znižuje sa podiel pobočkových aktivít a transakcií v prospech služieb, ktoré sa dajú realizovať online,” hovorí Dana Kondrótová, riaditeľka Odboru štandardní klienti VÚB banky.

Dôvera na prvom mieste

Keďže banka sa stará o vaše peniaze dlhé roky, pozná vašu finančnú históriu. Vy sa tak nemusíte s citlivými údajmi zdôverovať ďalším osobám. Špecialisti z VÚB berú vážne vaše možné obavy o bezpečnosť citlivých informácií. Technické a bezpečnostné zabezpečenia však výrazne napredujú.

Aj pre vašich rodičov môže byť dôležitý argument, že počas celého videobankingu svojho poradcu uvidia, takže budú vedieť, s kým hovoria. Ak by sa počas online stretnutia vyskytli technické problémy, môžu sa s bankárom spojiť telefonicky a naši kolegovia im ochotne poradia. “Bankový poradca môže počas videohovoru jednoducho a rýchlo ukázať klientovi všetky podklady cez zdieľanú obrazovku svojho počítača,” dodáva Dana Kondrótová z VÚB banky.

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Slovensko

Teraz najčítanejšie