Denník N

High 5ive: Kým sa bude dať cestovať, nájdite Louvre či Golden Gate vo svojom meste

Vizuálne pripomienky Louvru či Golden Gate sa dajú nájsť aj vo Viedni. Foto - Wojciech Czaja
Vizuálne pripomienky Louvru či Golden Gate sa dajú nájsť aj vo Viedni. Foto – Wojciech Czaja

Pravidelný osobný výber počinov z mora (pop)kultúry, ktoré by vás mohli zaujať.

*

Cestovať nemôžeme a virtuálne prechádzky po pamätihodnostiach nás už prestávajú baviť. Ale čo keby ste urobili toto: skúste vyraziť do svojho mesta (alebo aj dediny) a pohľadajte miesta, ktoré pripomínajú vytúžené destinácie. Presne to urobil Wojciech Czaja, ktorý žije vo Viedni.

Výsledkom je jeho fotografická séria Almost, ktorá už má aj knižnú podobu s podtitulom 100 miest vo Viedni. Oplatí sa pozrieť, čo všetko „takmer“ identické sa mu podarilo nájsť. Nechýba viedenský Louvre, Golden Gate či Petržalka. Čakám teda, či sa objavia známe lokality, skryté v našich luhoch a hájoch!

Louvre, Golden Gate a Petržalka vo Viedni. Foto – Wojciech Czaja

*

„Město na doporučení vlády uzavřelo na omezenou dobu dětská hřiště. Prosíme o respektování tohoto zákazu, neb spor strážníků se školáky vybavenými lopatičkami a bagry by byl nedůstojný pro všechny strany.“ Takto vysvetľuje Městská policie Přerov pandemické obmedzenia v meste na svojej facebookovej stránke. A pokračuje:

„Zastavěnou oblastí je, no, zastavěná oblast. Zkrátka rozličné zastavěné pozemky, stavební proluky, pozemní komunikace a různá veřejná prostranství obklopená stavbami – tady musíte mít zakrytá ústa a nos. Oči nechte, ty jsou brána do duše.“ Touto neformálnou komunikáciou si policajti vyslúžili čerstvú nomináciu v cene Magnesia litera.

Nie je to prvýkrát. Už minulý rok

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

High 5ive

Kultúra

Teraz najčítanejšie