Denník N

Cigáni, Rómovia a Mazurek v TA3

Keď sa objaví v televíznej diskusii fašista, je to vždy udalosť.

V piatok večer nám spravodajská televízia ukázala, aké to je, keď na nedozerne širokú rómsku tému prizvú právoplatne odsúdeného „experta“ na „parazitov a príživníkov“.

Povedzme si na úvod to, čo v relácii príznačne nazvanej Žije sa Rómom lepšie? nezaznelo. Členovia a sympatizanti strany ĽSNS (dnes aj Republika) hovoria o „cigánskej kriminalite“, „cigánskom extrémizme“, „cigánskych parazitoch“, „cigánskych zločincoch“, „cigánskych agresoroch“, „cigánskom probléme“ a podobne. Nespočetné množstvo dôkazov poskytol Ján Benčík. V októbri 2015 citoval status Milana Mazureka na Facebooku: „No a kto normálny si dobrovoľne sadne vedľa smradľavého cigána.“ V januári 2016 Mazurek pokračoval: „Milí špinaví paraziti, ktorí už dlho vyciciavate Slovanskú pôdu, kde sme vás nechali žiť. Píšte si, že do tej špinavej osady plnej incestných a zaostalých opíc prídeme!!!“

Prvé zásadné faux pas je, že moderátor Jozef Šivák Mazureka vôbec do štúdia pozval a piati hostia s ním v jednom priestore vydržali. Polepšený fašista je vždy len fašista. Všetka česť splnomocnenkyni vlády pre rómske komunity Andrei Bučkovej, ktorá pre Mazureka pozvanie odmietla.

Inak ako provokáciou a jeho zvýznamnením účasť Mazureka v TA3 nazvať nemožno. Je to ešte nepochopiteľnejšie ako

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Milan Mazurek

Komentáre

Teraz najčítanejšie