Denník N

LM, štvrťfinále: Liverpool bol pred dvoma rokmi najlepší na svete. Zdá sa to byť veľmi dávno

Mohamed Salah nevyužil niekoľko výborných šancí. FOTO - TASR/AP
Mohamed Salah nevyužil niekoľko výborných šancí. FOTO – TASR/AP

Dobrý deň,

Liverpool odohral vo štvrťfinálovej odvete proti Realu Madrid zápas, ktorý vystihuje celú jeho sezónu. Jürgena Kloppa čaká po bezgólovej remíze už len boj o 4. miesto v Premier League a potom riešenie otázky, či tím iba citlivo posilniť, alebo radikálne prestavať.

Pep Guardiola sa na piaty pokus dostal s Manchestrom City do semifinále Ligy majstrov. Počas štyridsiatich minút držal postupový výsledok Dortmund a Guardiolovi hrozilo, že v pozícii favorita zlyhá ako vo svojej prvej sezóne proti Monaku či vlani proti Lyonu.

Napokon mu veľmi pomohol nešikovný zákrok Emreho Cana, ktorý pri snahe odhlavičkovať loptu zahral v šestnástke rukou a vyrobil hlúpu penaltu.

Real v semifinále nastúpi proti Chelsea FC, Manchester City proti Parížu St. Germain.

Súhrn Ligy majstrov prinášame vždy ráno po zápasoch a posielame ho aj e-mailom.


Chuligáni z Liverpoolu pred zápasom rozbili okno na autobuse Realu Madrid. S odľahčením sa dá povedať, že to boli najväčšie problémy, aké hostia mali v stredu v Liverpoole.

Zinedine Zidane po víťazstve 3:1 v prvom zápase prišiel brániť postupový výsledok a darilo sa mu to s prehľadom. Real by sa dostal pod tlak, keby inkasoval ako prvý, no tento gól neprišiel. Preto sa javilo, že Zidanov tímov má zápas pod kontrolou.

Liverpool síce podal oveľa lepší výkon ako v prvom stretnutí a vypracoval si mnoho šancí, no opäť zlyhal v koncovke. Sadio Mane a Roberto Firmino boli takmer neviditeľní, Salah sa do šancí dostával, ale všetky aj zahodil.

Pred zápasom sa hovorilo o liverpoolskej reputácii otáčať veľké zápasy. V minulosti

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Futbal

Liga majstrov

Súhrn Ligy majstrov

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie