Denník N

Nechce nosiť respirátor ani rúško, testovanie odmieta. Sudcovi zo Zvolena hrozí strata funkcie

Okresný súd Zvolen. Foto N - Ján Krošlák
Okresný súd Zvolen. Foto N – Ján Krošlák

Sudca Okresného súdu vo Zvolene Dalibor Miľan nerešpektuje protipandemické opatrenia. Hovorí, že v respirátore sa dusí, lekárske potvrdenie nepredložil.

Je streda ráno okolo ôsmej a pred budovou Okresného súdu vo Zvolene sa zhromažďujú ľudia. Musia čakať, kým sa za dverami súdu vyrieši menší incident. Vedenie súdu tam dohovára mužovi, ktorý sa snaží vstúpiť do budovy bez respirátora. Aktuálne protipandemické opatrenia sú pritom jednoznačné.

Bez preukázania sa negatívnym testom a bez respirátora nemôže ísť nikto dnu. Nejde o žiadneho účastníka konania či zamestnanca súdu. Mužom, ktorý odmieta dodržiavať aktuálne protipandemické opatrenia, je jeden zo sudcov súdu Dalibor Miľan.

Nie je to po prvý raz, čo sa takto stavia k opatreniam. Ide o niekoľkomesačný spor so sudcom. To, že nenosí rúško ani respirátor, prekáža vedeniu súdu, bočia od neho aj kolegovia.

Sudcovi Miľanovi teraz hrozí disciplinárne konanie. Predsedníčka súdu Mariana Philadelphyová potvrdila, že už má na neho spracovaný disciplinárny návrh. Čaká len na to, ako sa skončí utorkové zasadnutie súdnej rady.

Paradoxne ho iniciuje Miľan a nie vedenie zvolenského súdu. Chce, aby sa ho zastali.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Koronavírus

    Slovensko

    Teraz najčítanejšie