Denník N

Kolíková chce byť pri zákone o väzbe presná, Kollár aj rýchly, smerujú k dohode

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Zo skrátenia lehôt na vyšetrovaciu väzbu zrejme koaličný spor nebude, Sme rodina a ministerka spravodlivosti Mária Kolíková by sa mohli na novele trestného poriadku dohodnúť.

Sme rodina predložením vlastnej novely trestného poriadku v čase, keď vládny návrh dokončuje ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí), porušila koaličnú zmluvu, vážnejší spor vo vládnej koalícii však pravdepodobne nehrozí. Myslia si to v hnutí Sme rodina aj v strane Za ľudí, keď obe strany veria, že sa dohodnú na vecnom riešení.

To by znamenalo, že ešte pred letom by sa mala do Národnej rady dostať novela, ktorá výrazne upraví maximálnu dĺžku a podmienky vyšetrovacej väzby. Kolúzna väzba, v ktorej je momentálne aj nominant Sme rodina a dnes už bývalý riaditeľ Slovenskej informačnej služby Vladimír Pčolinský, sa stala spolu s témou podmienok vo väzbe predmetom politickej debaty.

Rázne slová

Ešte v stredu večer dal predseda Sme rodina Boris Kollár najavo veľkú nespokojnosť s tým, ako sa táto záležitosť vyvíja.

„Boli sme dohodnutí, že to pôjde na májovú schôdzu a vládny návrh pani ministerky Kolíkovej počíta s tým, že to bude v medzirezortnom pripomienkovom konaní až do 5. mája. Čiže najskôr

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Kolúzna väzba

Mária Kolíková

Sme rodina

Vladimír Pčolinský

Slovensko

Teraz najčítanejšie