Denník N

Otec a manažér presviedčali Vlhovú, nech si Magoniho nechá. Ona buchla po stole a vyhodila ho, tvrdí Galovič

Livio Magoni s Petrou Vlhovou. FOTO TASR - Martin Baumann
Livio Magoni s Petrou Vlhovou. FOTO TASR – Martin Baumann

Manažér Petry Vlhovej Richard Galovič opísal, ako vyzeralo rozhodovanie o ukončení spolupráce s talianskym trénerom Liviom Magonim.

Galovič prezradil detaily v rozhovore so štátnym tajomníkom pre šport Ivanom Husárom (SaS), ktorý Husár vysielal na svojom facebooku.

Husár zároveň predstavil Galoviča na novej pozícii. Galovič so spolupracovníkmi majú do konca júna nastaviť spôsob, akým budú prerozdeľované peniaze medzi elitných slovenských športovcov prostredníctvom Teamu Slovakia (bývalého Top tímu).

Z balíčka (najnovšie vo výške päť miliónov eur) dostávajú podiel zástupcovia hlavne olympijských športov. Medzi nimi je aj Vlhová, ktorej je Galovič manažérom, ktorý je zároveň aj viceprezidentom Slovenskej kanoistiky.

„Dodnes neviem, v čom bol taký zásadný problém, že to muselo eskalovať takýmto spôsobom. Som v tomto veľmi pragmatický a dokonca som vyvinul maximálne úsilie na to, aby sme zmluvu naplnili,“ povedal Galovič, ktorý si želal, aby Magoni pokračoval s Vlhovou aj v olympijskej sezóne 2021/22, ako bolo pôvodne dohodnuté.

„Som presvedčený, že rovnako to vidí Igor Vlha aj veľa ľudí v našom tíme. Napriek tomu, že Magoni je svojský, Peťu by vedel pripraviť na rozhodujúce preteky. Päťročné poznanie je niečo, čo nekúpite.“

Prečo teda Magoni napokon skončil? „Zrejme to pre Petru bolo také extrémne osobné a tak ju to ponížilo, že

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Petra Vlhová

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie