Denník N

Týždeň v NHL: Od Holyfielda na ľade až po Stanleyho pohár? Carolina patrí k najlepším a už to nie je prekvapenie

Andrej Svečnikov oslavuje gól do siete Tampy Bay. Foto - TASR/AP
Andrej Svečnikov oslavuje gól do siete Tampy Bay. Foto – TASR/AP

Dobrý deň,

Carolina Hurricanes patrí k najlepším tímom NHL a už to ani nie je prekvapenie. Pod trénerom Rodom Brind’Amourom sa výrazne zlepšila a navyše ukázala, ako sa získava dlhodobo sklamaný fanúšik.

V drese New Jersey Devils má za sebou prvé zápasy v NHL slovenský útočník Marián Studenič, ktorý strelil aj svoj prvý gól.

V Týždni v NHL sa dočítate:

  • ako si Carolina v NHL vybudovala novú identitu;
  • prečo je v súčasnosti tímom bez akejkoľvek slabiny;
  • aké kroky urobil klub smerom k útoku na Stanleyho pohár;
  • ako sa v úvodných zápasoch v NHL darilo Studeničovi;
  • ako to vyzerá s jeho šancami dlhodobo sa presadiť v New Jersey.

Týždeň v NHL vám prinášame každú nedeľu počas sezóny a posielame ho aj e-mailom ako newsletter.


1. Počítajme s Carolinou

Fanúšikovia Caroliny Hurricanes sa v priebehu tejto sezóny často cítili dotknutí, že novinári ich obľúbený klub vedome či nevedome podceňujú pri zostavovaní rebríčkov a výbere favoritov na Stanleyho pohár.

Sean Gentille a Dom Luszczyszyn z The Athletic sa im za to už aj čiastočne ospravedlnili a „ukončili kampaň“ proti Hurricanes, ktorých v poslednom hodnotení sily jednotlivých tímov zaradili na druhé miesto za Colorado Avalanche.

Carolina hrá v tejto sezóne vynikajúco a je v ideálnej pozícii na to, aby vyhrala Centrálnu divíziu. Tím trénera Roda Brind’Amoura prakticky nemá slabinu. „Treba proti nim hrať celý zápas úplne bezchybne,“ vravel tréner konkurenčnej Floridy Joel Quenneville.

Vie, o čom hovorí, keďže Florida – ktorá je tiež veľmi silná – zdolala Carolinu v tejto sezóne iba dvakrát z ôsmich zápasov, aj to po samostatných nájazdoch a predĺžení.

Hoci sa Carolina stále môže javiť trochu ako prekvapenie, mimoriadne kvalitný tím budovala roky a treba s ňou vážne počítať aj v bojoch o Stanleyho pohár.

Ako sa získava fanúšik. Niečo ako novú identitu si Hurricanes vytvárajú už posledné tri sezóny a súčasťou ich úspechu je, že z určitých hľadísk idú v NHL proti konzervativizmu. Príkladom je vymenovanie Roda Brind’Amoura za hlavného trénera.

Bývalý slávny hráč

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

Týždeň v NHL

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie