Denník N

LM, semifinále: Tuchel opäť preľstil Zidana. Chelsea ukázala, prečo bude v odvete favoritom

Eder Militao (vpravo) bojuje o loptu s Masonom Mountom. Foto - TASR/AP
Eder Militao (vpravo) bojuje o loptu s Masonom Mountom. Foto – TASR/AP

Dobrý deň,

keď Zinedine Zidane ako jeden z najlepších hráčov na svete prestupoval v roku 2001 do Realu Madrid, Thomas Tuchel pôsobil pri dorasteneckých mužstvách Stuttgartu. O dvadsať rokov neskôr sa Zidanovi ako trénerovi ani na piaty pokus nepodarilo Tuchela poraziť. A hoci ho nemecký kouč doteraz prekonal iba raz, v poradí štvrtá remíza z ich vzájomných duelov môže Zidana mrzieť takmer ako prehra.

Chelsea bola v utorok v prvom zápase semifinále Ligy majstrov hranom na ihrisku Realu Madrid (1:1) lepšia po fyzickej, taktickej aj technickej stránke. Zostrih nájdete napríklad tu.

„Mám pocit, že v prvom polčase sme mohli zápas rozhodnúť,“ hodnotil po stretnutí tréner londýnskeho klubu Tuchel pre rádio BBC.

„Real Madrid bude s remízou spokojný. Chelsea mala dnes vyhrať a v tíme budú sklamaní, že sa tak nestalo,“ konštatoval v štúdiu BT Sport bývalý anglický reprezentant Steve McManaman.

Napriek nerozhodnému výsledku je podľa predvedenej hry aj historických štatistík jasným favoritom odvety Chelsea.

Súhrn Ligy majstrov prinášame vždy ráno po zápasoch a posielame ho aj e-mailom.


V tieni politiky

Iba štvrtý zápas týchto dvoch veľkoklubov za posledných 23 rokov sa z dôvodu prebiehajúcich renovácií na štadióne Santiago Bernabeu odohral pred asi 6000 prázdnymi sedačkami na tréningovom ihrisku Realu Madrid známom ako Estadio Alfredo Di Stefano, kde hráva svoje domáce stretnutia Castilla, teda juniorský klub Realu.

Dejisko maličkého štadióna bez divákov akoby zosobňovalo

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Futbal

Liga majstrov

Súhrn Ligy majstrov

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie