Denník N

Boris Kollár odmieta pakt EÚ o utečencoch, v rovnaký deň bude od Bruselu pýtať miliardy

Boris Kollár. Foto - TASR
Boris Kollár. Foto – TASR

Predseda Sme rodina opäť vytiahol tému utečencov, pakt EÚ o migrácii podľa slovenskej diplomacie nie je témou týchto dní.

Predseda parlamentu a Sme rodina Boris Kollár odmieta spoločný európsky návrh dokumentu, podľa ktorého by sme povinne prispievali Európskej únii na riešenie problémov s migráciu.

Oznámil to len pár hodín pred tým, ako sa zúčastní s prezidentkou Zuzanou Čaputovou a premiérom Eduardom Hegerom (OĽaNO) na slávnostnom podpise listu, ktorý Slovensko zašle predsedníčke Európskej komisie Ursule von der Leyenovej k Plánu obnovy a odolnosti SR. Ak Únia náš plán schváli, pošle nám na obnovu krajiny po pandémii 6,6 miliardy eur.

Sme rodina a Európska únia

Kollár svoju tlačovku usporiadal pod názvom „Zastavme pakt EÚ o migrácii“ a pod logom európskej strany Identita a demokracia, ktorej je Sme rodina členom spoločne s ďalšími stranami. Tie sa profilujú najmä na otázke migrácie a v kultúrno-etických otázkach. Sprevádzal ho aj poslanec Ľudovít Goga.

Boris Kollár, ktorý sa prvýkrát dostal do parlamentu so stranou Sme rodina v roku 2016 po kampani založenej aj na tvrdých protiimigračných postojoch, kritizuje pripravovaný návrh jednotnej európskej migračnej politiky, ktorý zostavila práve Ursula von der Leyenová.

Pakt o migrácii vznikol

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Boris Kollár

Slovensko

Teraz najčítanejšie