Denník N

Sme radi za otvorenie, ale bude to kruté, hovoria organizátori kultúrnych akcií (anketa)

Takýto pohľad najbližšie muzikanti neuvidia. Foto N - Tomáš Benedikovič
Takýto pohľad najbližšie muzikanti neuvidia. Foto N – Tomáš Benedikovič

Od 3. mája sú opäť povolené kultúrne akcie s účasťou divákov podľa pravidiel kultúrneho semafora, ktorý v stredu schválila vláda. Hudobných promotérov, zástupcov divadiel, kín a kultúrnych centier sme sa pýtali, čo to pre nich znamená.

Michal Ditte
Divadlo Pôtoň, Bátovce

Samozrejme, že sme pootvoreniu kultúry radi. Na druhej strane, bude to kruté – tak pre organizátorov, ako aj pre návštevníkov „komorných kultúrnych podujatí“. Veľmi ma mrzí to, že sa k nám zase raz dostal rozporuplný dokument, plný prekvapení a protichodných usmernení. Čakáme preto odvážnych, verných a trpezlivosťou vyzbrojených divákov. Nič iné nám nezostáva. Zdá sa však, že návrat k veľkým podujatiam a do veľkých sál sa tak skoro konať nebude. Ani len v zelenej monitorovacej fáze. Kultúra dostala ďalšiu facku. Neviem odhadnúť, koľko ich ešte znesie.

Tibor Zelenay
Blue Note Jazz and Music Club, Nové Mesto nad Váhom

V máji ani v júni určite nič robiť nebudeme, nedokážeme tak rýchlo pripraviť, spromovať a predať akcie. Kluby nenaštartujeme skôr ako v septembri, jedine tí, čo majú terasy. My máme na júl naplánovaný OpenJazzFest, ale bez partnerov by sme to nezvládli. Dúfajme, že sa situácia po lete nezhorší. Práve sa v asociácii hudobných klubov radíme a chceme ísť

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Koronavírus

    Kultúra v karanténe

    Kultúra

    Teraz najčítanejšie