Denník N

Po štyroch rokoch stretol Lipšic bývalého klienta v pozícii svedka. Ako prokurátor sa zaujatý necítil

Daniel Lipšic. Foto – Kancelária NR SR
Daniel Lipšic. Foto – Kancelária NR SR

Advokáti v kauze drogového gangu zo Serede poukázali na to, že nový špeciálny prokurátor ako svedka vypočúval bývalého klienta. Ich námietku zaujatosti Lipšica teraz posúdi generálny prokurátor Maroš Žilinka.

Keď pred štyrmi rokmi odsúdili Patrika Petríčka, bolo to naposledy, čo sa videl s advokátom Danielom Lipšicom. Pred dvoma týždňami na seba opäť narazili v pojednávacej sieni. Obaja už v úplne iných pozíciách.

Udialo sa to na pojednávaní v banskobystrickej väznici, kde senát Špecializovaného trestného súdu predsedu Oldřicha Kozlíka rozhoduje o známom zločineckom gangu Slavomíra Weissa, ktorý roky fungoval v Seredi a zarábal na veľkovýrobe a predaji drog. Lipšic prišiel ako zástupca špeciálnej prokuratúry, Petríčka predvolali ako svedka.

Čo si všimli advokáti

Obhajcovia obžalovaných využili skutočnosť, že Lipšic v minulosti Petríčka zastupoval, a špeciálneho prokurátora namietli zo zaujatosti. Špeciálny prokurátor sa nevylúčil, tvrdí, že námietka nebola podaná bezodkladne, pretože tak urobili až po výsluchu svedka.

Či konal špeciálny prokurátor správne, vyhodnotí generálny prokurátor Maroš Žilinka, na ktorého

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Daniel Lipšic

Slovensko

Teraz najčítanejšie