Denník N

Falošné kachličky, fotostena či tapety. 9 rád, ako oživiť prenajatý byt a nenahnevať majiteľa

Nalepovacie fólie sú pre ľudí žijúcich v podnájme výbornou možnosťou. Foto – Washington Post/Anna Spaller
Nalepovacie fólie sú pre ľudí žijúcich v podnájme výbornou možnosťou. Foto – Washington Post/Anna Spaller

Píše Laura Dailyová, článok zverejňujeme so súhlasom The Washington Post

Mnohých ľudí, ktorí počas pandémie pracovali z domu, netrápilo ani tak to, že majú okolo seba zrazu menší priestor, ale skôr to, akú farbu majú steny v ich prenajatom byte.

Možno aj vy ste prišli na to, že kuchynské kachličky alebo linoleum v kúpeľni už nežiaria, pretože jednoducho potrebujú vymeniť. Tí, čo bývajú vo vlastných bytoch a domoch, počas lockdownu hneď pri prvej príležitosti utekali do hobby marketov, no nájomníci ostali sedieť doma.

Dôvodom bolo hlavne to, že nechceli porušiť pravidlá nájomnej zmluvy alebo narušiť predstavu svojho domáceho.

Váš plán sa možno zapáči aj majiteľovi

„Popri nekonečnom sledovaní seriálov si ľudia počas pandémie oveľa viac uvedomovali, že chcú, aby ich domáce prostredie bolo pekné, príjemné a podľa ich vkusu, a to aj keď sú iba v podnájme,“ vraví interiérová dizajnérka Annie Elliottová z Washingtonu.

Všimli si to aj podnikatelia, čoho dôkazom je aj nárast trendových výrobkov, ktoré ocenia najmä nájomníci, vraví Melanie Berlietová z portálu Spruce, ktorý sa venuje domácnosti a životnému štýlu.

„Smerovalo to k tomu už niekoľko rokov, ale prepuklo to práve vo chvíli, keď je doma zrazu tak veľa ľudí a fádny štýl domácností ich unavuje. Zrazu si všímajú miesta, ktoré potrebujú trochu oživiť alebo zrekonštruovať. Prekážkou je väčšinou vôľa majiteľa, ktorý

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Reality

Svet

Teraz najčítanejšie