Denník N

Euroligy: Keď vám budú hovoriť, že éra Messiho a Ronalda sa skončila, neverte im ani slovo

Foto - TASR/AP, koláž N
Foto – TASR/AP, koláž N

Dobrý deň,

fanúšikom Manchestru United sa podarilo odložiť najdôležitejší zápas v anglickom futbale. Názory na ich počin sa možno líšia, ale jedno je jasné – v nedeľu ukázali svoju obrovskú silu.

Okrem presunutého zápasu proti Liverpoolu sa venujeme aj Interu. Jednou z jeho opôr je Milan Škriniar, ktorý sa ako prvý hráč novodobej slovenskej histórie stal víťazom talianskej ligy. Rozhodol o tom bizarný zápas Atalanty.

Píšeme aj:

  • o diskutabilnom rozhodnutí, ktoré možno rozhodlo o španielskom titule;
  • ako si Guardiola sňal pomyselný klobúk pred svojím hviezdnym hráčom;
  • ako fanúšikovia Manchestru United pokazili majstrovské oslavy City;
  • ako získal Škriniarov Inter vytúžený titul;
  • o bláznivom boji o titul vo Francúzsku;
  • ako sa darilo Slovákom.

V tomto sumári nájdete všetky podstatné informácie z piatich najlepších európskych líg vrátane výroku týždňa a statusu týždňa. Posielame ho aj e-mailom vo forme newslettra.


Španielsko: Diskutabilné rozhodnutie možno práve rozhodlo o titule

Môj bože. To boli slová, ktoré sa objavili na titulke denníka Marca po bláznivých sobotňajších zápasoch španielskej ligy.

Nechýbalo veľa a oba madridské tímy mohli stratiť dôležité body. Namiesto toho sa po víkende udržali na čele tabuľky, a to aj vďaka šťastiu, kontroverznému pravidlu a skvelým individuálnym výkonom.

Najväčším paradoxom je, že Real potrebuje pomoc od úhlavného rivala, Barcelony.

Atlético. Na všetkom podstatnom, čo sa udialo v zápase proti Elche, sa podieľal Marcos Llorente. Najprv v prvom polčase prihral na gól Luisa Suáreza, ten však pre ofsajd neuznal systém VAR.

Napokon to bol práve Llorente, kto odrazenou strelou otvoril skóre. Španiel bol mimoriadne aktívny a od Diega Simeoneho dostal veľký priestor.

Lenže v hlavnej úlohe bol aj v samotnom závere zápasu, keď detinskou rukou spôsobil penaltu. „Vyzeral, akoby sa hral na Supermana,“ žartoval novinár Julien Laurens v podcaste ESPN.

Táto penalta bola najdiskutovanejším okamihom celého víkendu.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Euroligy

Futbal

Premier League

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie