Denník N

Už neveríme, že spolu môžeme rásť. Gatesovci sa rozvádzajú, no ich filantropia vraj nekončí

Bill a Melinda Gatesovci sa po 27 rokoch manželstva rozvádzajú. Foto - TASR/AP
Bill a Melinda Gatesovci sa po 27 rokoch manželstva rozvádzajú. Foto – TASR/AP

Manželmi boli 27 rokov. Bill a Melinda Gatesovci spolu pomáhali v boji proti malárii, obrne aj covidu.

Stretli sa v 80. rokoch, keď nastúpila do Microsoftu – firmy, ktorú jej budúci manžel spoluzakladal. Manželmi boli 27 rokov, vychovali tri deti, a keď najmladšie z nich oslávilo osemnástku, tak mohli uviesť, že nemajú žiadnych neplnoletých potomkov.

Kde? Na žiadosti o rozvod.

Bill a Melinda Gatesovci, ktorí venovali miliardy na boj s infekčnými chorobami a podporu vakcinácie po celom svete, budú vraj naďalej spolupredsedať jednej z najväčších charitatívnych organizácií Bill & Melinda Gates Foundation. Domov však už z rokovaní spolu nepôjdu.

„Po dôkladnom uvažovaní a práci na našom vzťahu sme sa rozhodli ukončiť naše manželstvo,“ napísali obaja na Twitteri. „Už neveríme, že môžeme v ďalšej fáze našich životov rásť spoločne ako pár.“

Zatiaľ sa nevie, aký vplyv bude mať rozvod na ich filantropické činnosti. Závisí od toho, ako prebehne rozvod, ale aj od toho, či sa z Melindy nestane v oblasti charity ešte väčšia hráčka ako doteraz.

Dokážem to?

Bill Gates nedokončil Harvard, namiesto štúdia spoluzaložil Microsoft. Melinda do Microsoftu nastúpila ako produktová manažérka. Po siedmich rokoch vo vzťahu sa napokon vzali, ale ako Melinda povedala v rozhovore pre The Times, Bill si na tabuľu písal plusy a mínusy

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Svet

Teraz najčítanejšie