Denník N

Kolíková presviedčala Sme rodina, aby nehlasovali so Smerom za jej odvolanie. Hovorí, že sa jej to podarilo

Foto N - Vladimír Šimíček
Foto N – Vladimír Šimíček

Ministerka spravodlivosti po stretnutí so Sme rodina povedala, že podporu hnutia Borisa Kollára má. Mimoriadna schôdza o jej odvolávaní bude v pondelok.

Líder Sme rodina Boris Kollár nevylúčil, že sa jeho poslanci pridajú k návrhu Smeru na odvolanie ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej (Za ľudí). Parlamentná schôdza o vyslovení nedôvery bude v pondelok, návrh podal Smer, ktorý ministerku spravodlivosti dlhodobo kritizuje.

Kollár pre TASR priznal, že si Kolíkovú pozvali na poslanecký klub, aby sa jej spýtali na obsah návrhu Smeru. „Nejdeme ju ani grilovať, ani napádať, slušne sme si ju zavolali na klub a chceme počuť niektoré odpovede na niektoré otázky,“ povedal. „V prípade, že nedokáže tie veci vysvetliť, môže sa to stať,“ odpovedal na otázku, či by jeho hnutie Sme rodina mohlo v nejakom prípade hlasovať za odvolanie Kolíkovej.

„Po stretnutí s klubom Sme rodina som presvedčená, že mám ich podporu, a nemám o tom žiadne pochybnosti,“ povedala ministerka po stretnutí s hnutím. Podobné stretnutie absolvovala aj s klubom SaS a ešte ju vo štvrtok večer čakali v OĽaNO.

„Som o tom presvedčená,“ povedala Kolíková na otázku, či po pondelkovom hlasovaní ostane vo funkcii.

Čo hovorí koaličná zmluva a čo Remišová

Hlasovanie vládnej strany s opozíciou by bolo porušením koaličnej zmluvy. V tej sa v časti o fungovaní koalície

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Boris Kollár

Mária Kolíková

Smer

Slovensko

Teraz najčítanejšie