Denník N

Trinásť nových májových tipov, čo pozerať na Netflixe, v HBO a ďalších online službách

Seriál Sexify. Foto - Netflix
Seriál Sexify. Foto – Netflix

Sexify (Netflix)

V téme Poľsko, sex a Netflix to zatiaľ na veľký prelom nevyzeralo. Z Poľska prišlo softporno 356 dní, ktoré sa vyšvihlo na svetový hit. Poľsko je zároveň odbytišťom pre slovenské evitovky, ktoré majú na tamojšom trhu veľký úspech. Lenže seriál Sexify, takisto hovoriaci o sexe, má od oboch spomínaných brakov veľmi ďaleko. Od Poliakov sa toho môžeme veľa učiť.

Päť dielov o tom, ako tri študentky – panna, katolíčka a bohatá nymfomanka – vyvíjajú smartfónovú apku na optimalizáciu ženského orgazmu, by mohol byť učebnicou všetkého, čo je na evitovkách zle. Je vôbec možné urobiť postsocialisticky lokálnu a pritom všetkými parametrami svetovú komédiu o sexe, ktorý nebude oplzlá, trápna ani jedovato sexistická?

Sexify je dôkazom, že to možné je, treba však pre to niečo urobiť. Prestať vykrádať newyorský Sex v meste, trochu sa poobezerať okolo, vychádzať aspoň trochu z domácej reality, porozumieť problémom, ktoré riešia mileniáli. Lebo nič lepšie v tomto prekvapení nefunguje než práve satira na startupovú mentalitu zasadená do prostredia bigotného Poľska.

Ešte jeden dôvod, prečo to pozerať: orgazmické džingle a svieži soundtrack.

Rodina na baterky/The Mitchells vs. the Machines (Netflix)

Americká rodina odvráti robotickú apokalypsu a zachráni ľudstvo pred zatrpknutou apkou zo Silicon Valley, ktorá ho chce zničiť. Naozaj podarený, zábavný a inteligentný, miestami dokonca

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Tipy na filmy a seriály

Kultúra

Teraz najčítanejšie