Denník N

Celá krajina bude taká, ako sa my sami budeme správať, tvrdí autor projektu Koncert na lavičke

Marek Kliman (uprostred) s bratmi Jobusovcami. Foto - Dominik Sepp
Marek Kliman (uprostred) s bratmi Jobusovcami. Foto – Dominik Sepp

Najskôr to vyzeralo len ako ďalší online projekt. Ďalší ostrov v mori streamov. Ale po premiére sa zdá, že vznikol nový samostatný formát, ktorý môže fungovať aj po korone.

„Našou ambíciou je vytvoriť dlhodobú a funkčnú platformu na podporu hudby bez prívlastkov. Ani komerčnej, ani nezávislej, ani rockovej, ani rapovej, funkovej či vážnej – jednoducho hudby. Okrem takej, ktorá šíri nenávisť,“ vysvetľuje Marek Kliman, ktorý Koncert na lavičke vymyslel spolu s parťákom Borisom Šlapetom.

O premiéru sa postarali Andrea Bučko s Dominikou Kavaschovou s ich projektom Morena, najbližšie bude Koncert na lavičke v nedeľu 9. mája, keď zahrajú Vrbovskí víťazi.

Pod kamenným stromom

„Prvé ohlasy máme veľmi dobré, všetci si pochvaľovali zvuk aj obraz a predali sme viac ako dvesto lístkov. Sme spokojní a ideme ďalej,“ hovorí tvorca nápadu, gastropodnikateľ stojaci za podnikom Pod kamenným stromom.

Je to záhradná reštaurácia a kaviareň v centre Bratislavy, ktorá sa v noci presúva do stredovekej pivnice a mení na krčmu, kde sú občas koncerty. Variť a hrávať sa tam neprestalo ani počas pandémie. Len jedlo sa zmenilo na donášky či osobné odbery a zmenila sa aj hudba. Nie je to klasický live stream, ale

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hudba

Kultúra

Teraz najčítanejšie