Denník N

Týždeň v NHL: Stiahol súpera za vlasy a hodil ho na ľad. NHL si nevie poradiť s najzákernejším hráčom

Tom Wilson. Foto - TASR/AP
Tom Wilson. Foto – TASR/AP

Dobrý deň,

uplynulý týždeň priniesol napätie medzi New Yorkom Rangers a Washingtonom Capitals, ktoré spôsobilo vyčíňanie Toma Wilsona. Jeho „zákrok v štýle MMA“ na Artemija Panarina však NHL nepotrestala, a tak sa Rangers pokúsili vziať spravodlivosť do vlastných rúk.

Buffalo Sabres je síce najhorším tímom ligy, no v závere sezóny zažilo asi jej najkrajší príbeh. Neznámy brankár Michael Houser, ktorý sa narodil s vrodenou deformitou chodidiel, v 28 rokoch zažil úspešný debut v NHL.

Anže Kopitar dosiahol svoj 1000. bod v NHL a Connor McDavid stihol získať sto bodov aj v skrátenej sezóne. Stačilo mu na to 53 zápasov.

V Týždni v NHL sa dočítate:

  • čo všetko sa vlastne stalo v New Yorku;
  • prečo mohol Tom Wilson vážne ublížiť Artemijovi Panarinovi;
  • akú dohru mal incident na ľade aj vo vedení Rangers;
  • kto je Michael Houser a prečo sa v 28 rokoch objavil v NHL;
  • prečo Anže Kopitar patrí do Siene slávy NHL.

Týždeň v NHL vám prinášame každú nedeľu počas sezóny a posielame ho aj e-mailom ako newsletter.


1. Wilson (opäť) vyčíňal

Prebiehal štvrtý zápas série play-off medzi New Yorkom Islanders a Washingtonom Capitals, keď Ľubomír Višňovský výborným obranným zákrokom odohral puk do rohu a následne ho chcel získať pod kontrolu.

V zlomku sekundu sa však k nemu prirútil Tom Wilson, ktorého puk zaujímal zo všetkého najmenej. Likvidačným zákrokom vo vysokej rýchlosti zrazil Višňovského na ľad a ten už do série nezasiahol. Wilsonov faul slovenskému obrancovi prakticky ukončil kariéru v NHL, keďže potom odohral už iba deväť zápasov v KHL.

Incident sa odohral pred šiestimi rokmi a Wilson sa podobných zákerných zákrokov odvtedy dopúšťa pravidelne. NHL ho už päťkrát dištancovala, no všeobecný šok spôsobilo, že z posledného prehrešku vyšiel iba s pokutou.

V zápase proti New Yorku Rangers bol súčasťou neprehľadnej skrumáže, v ktorej napadol na ľade ležiaceho Pavla Bučneviča, potom udrel aj Ryana Stroma a nakoniec hodil na ľad Artemija Panarina. „Čo to Wilson robí?“ pýtal sa v priamom prenose domáci komentátor Sam Rosen.

Ani jeden z týchto hráčov Rangers nie je vo Wilsonovej „váhovej kategórii“, Panarin je podľa eliteprospects.com o vyše 20 kíl ľahší a počas celej tejto sezóny mal iba štyri trestné minúty. NHL napriek tomu Wilsonov zákrok naňho nechala nepovšimnutý.

Celá situácia sa pritom mohla skončiť aj tragicky.

Pripomenul Bertuzziho. Závažnosť Wilsonovho útoku na Panarina sme spoznali až po tom, čo sa objavili spomalené zábery. Vidno na nich, ako

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

Týždeň v NHL

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie