Denník N

Môžu rýchli futbalisti súperiť so šprintérmi? Skúsil to hráč NFL, porovnali sme ho s Volkom

DK Metcalf (v strede). Foto – AP
DK Metcalf (v strede). Foto – AP

Nový diel týždenného newslettra Výklus o behaní.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

DK Metcalf, jeden z najrýchlejších hráčov amerického futbalu, sa postavil na štart v behu na 100 metrov a na prestížnom atletickom podujatí si zmeral sily s profesionálnymi šprintérmi.

V meste Walnut neďaleko Los Angeles sme tak aspoň čiastočne dostali odpoveď na otázku, ktorú si v uplynulých rokoch kládli fanúšikovia aj novinári hneď niekoľkokrát.

Dokázali by výnimoční športovci z iných odvetví konkurovať elitným atlétom?

Kým v USA sa spomenutá debata stáva témou dňa hlavne vďaka hráčom amerického futbalu, v našich zemepisných šírkach ju nastoľujú predovšetkým futbalisti.

Vznikajú dohady, či by rýchly útočník Paríža St. Germain Kylian Mbappe dokázal súperiť s Usainom Boltom, či by Cristiano Ronaldo vďaka skvelému odrazu mohol konkurovať basketbalistom a skokanom do výšky, alebo či by neúnavný záložník FC Chelsea N’Golo Kanté dokázal pretekať s africkými vytrvalcami.

Nedeľný výkon DK Metcalfa potvrdil, že odpoveď na uvedené otázky je jednoznačná.

Nie, futbalisti na profesionálnych atlétov nestačia!

A platí to aj napriek tomu, že hráč amerického futbalu svojím výkonom výrazne prekonal očakávania odborníkov.

Výklus je pravidelný týždenný newsletter o behu, vychádza každý utorok. Posielame ho aj e-mailom, vypočuť si ho môžete aj ako podcast na kanáli Športové podcasty vo svojej podcastovej aplikácii.


Podobná situácia je nočnou morou každého trénera amerického futbalu. Útočnej formácii sa podarí doniesť loptu pred koncovú zónu súpera a je už len pár metrov od skórovania. Náhle však príde

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Behanie

Iné podcasty Denníka N

Športové podcasty Denníka N

Výklus

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie