Denník N

Celeste Buckingham: Dievčatá ma žiadajú o radu, keď im rodič komentuje postavu. Prepadajú falošnému pocitu, že sú škaredé (+ video)

Celeste Buckingham začala o bodyshamingu naplno hovoriť po tejto fotke z Bratislavských módnych dní 2018. Foto - archív C. B.
Celeste Buckingham začala o bodyshamingu naplno hovoriť po tejto fotke z Bratislavských módnych dní 2018. Foto – archív C. B.

Pred vystúpením sa viac sústredila na nechty než na samotný spev. Hovorí, že jej mužskí kolegovia takému tlaku vystavení neboli, bulvár im maximálne pochválil „tatinkovské bruško“.

Speváčka Celeste Buckingham v rozhovore pre Denník N okrem iného opisuje:

  • ako vyzeral tlak v šoubiznise na to, aby nepriberala;
  • s čím sa jej zdôverujú fanúšikovia na Instagrame;
  • akému tlaku sú vystavovaní chlapci v tínedžerskom veku;
  • ako fenomén body shamingu ovplyvnili sociálne siete;
  • ako môže rodič motivovať dieťa k chudnutiu bez ponižovania.

Aké ťažké je verejne rozprávať o svojej postave a svojom zdraví?

Než som sa k tomu odhodlala, trvalo to pomerne dlho. Zo svojho detstva i zo svojich začiatkov v šoubiznise som bola naučená, že čím menej poviem, tým lepšie. Vychádzala som z toho, že keď človek niečo povie, tak sa to ľahko zneužije proti nemu. O súkromných veciach som teda niekoľko rokov nehovorila vôbec. Potom však prišiel moment, že mi už začalo prekážať, že ma médiá začali kritizovať za moju postavu, a to navyše dosť sexisticky. Preto som vyrazila do boja proti tomu. Boj proti tomuto fenoménu som poňala ako svoju misiu a zároveň ako spôsob hojenia svojich vlastných rán.

Pripomeňme, o čo šlo.

Vo svojich prvých rokoch v šoubiznise som trpela anorexiou, médiá o mne v tom čase písali, že som príliš chudá. Vtedy som sa

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hekeri a kyberbezpečnosť

Rodičovstvo

Rozhovory

Životy žien

Kultúra, Rodina a vzťahy, Slovensko

Teraz najčítanejšie