Denník N

Týždeň v NHL: Chára hral na hrane pravidiel aj spoľahlivo vzadu. Washington – Boston 1:0

Zdeno Chára sa zráža so Seanom Kuralym v prvom zápase play-off. Foto - TASR/AP
Zdeno Chára sa zráža so Seanom Kuralym v prvom zápase play-off. Foto – TASR/AP

Dobrý deň,

základná časť sa v NHL stále ešte úplne neskončila, no už sa rozbieha play-off. Veľkú pozornosť púta séria medzi Washingtonom a Bostonom, v ktorej Zdeno Chára čelí bývalým spoluhráčom.

V dnešnom súhrne sa v skratke vraciame aj k základnej časti. Hráči z tímov, ktoré nepostúpili do play-off, už za sebou majú takzvané výstupné rozhovory pred médiami.

Tie priniesli ďalšie starosti vedeniu Buffala Sabres, keďže sa zdá, že kapitán Jack Eichel už s neúspešným klubom stratil trpezlivosť.

V Týždni v NHL sa dočítate:

  • čo priniesol prvý zápas medzi Washingtonom a Bostonom;
  • ako v ňom hral Zdeno Chára;
  • kto sú víťazi a porazení základnej časti;
  • prečo Nashville podľa nás predviedol výkon roka;
  • čo rozdelilo Jacka Eichela a vedenie Buffala.

Týždeň v NHL vám prinášame každú nedeľu počas sezóny a posielame ho aj e-mailom ako newsletter.


1. Chára – Boston 1:0

Washington Capitals dal v závere základnej časti priestor na debut v NHL 23-ročnému útočníkovi Garrettovi Pilonovi. Jeho otec – bývalý obranca Rich Pilon – bol v 90. rokoch stabilným hráčom v zostave New Yorku Islanders.

Znie to neuveriteľne, no znamená to, že Zdeno Chára si v NHL zahral s otcom aj synom Pilonovcami. Chára v NHL začínal práve ako hráč Islanders a Rich Pilon v rozhovore pre Capitals Radio prezradil, ako ho k sebe na Deň vďakyvzdania pozval na večeru a Chára nosil jeho malého syna na rukách.

V sobotu sa Zdeno Chára stal siedmym hráčom histórie, ktorý si vo veku 44 rokov a viac zahral v play-off o Stanleyho pohár. S Washingtonom v 1. kole play-off čelí Bostonu Bruins, v ktorom predtým ako kapitán odohral 14 sezón.

Chára sa v novom klube etabloval ako stabilný člen tretieho obranného páru, v základnej časti vynechal pre nastrelenie pukom jediný zápas a v tíme Capitals bol najvyťaženejším hráčom pri hre v oslabení.

Boli sme zvedaví, ako sa Zdeno Chára predvedie v play-off, v ktorom sa hra ešte o stupeň zrýchli a pritvrdí.

Prestáli kritický moment. Slovenský obranca v prvom zápase okrem iného ukázal, že chce svojmu tímu pomôcť aj hrou na hrane pravidiel. V 1. tretine za stavu 1:1 pri šanci Bostonu rukou posunul

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

Týždeň v NHL

Zdeno Chára

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie