Denník N

Koalícia sa naďalej sporí o kolúznu väzbu. Gyimesi pripúšťa, že poslanci OĽaNO budú môcť hlasovať voľne

Mária Kolíková Foto N - Vladimír Šimíček
Mária Kolíková Foto N – Vladimír Šimíček

Poslanec György Gyimesi (OĽaNO) ešte v piatok tvrdil, že „plne podporuje“ návrh novely od Sme rodina na skrátenie kolúznej väzby. Cez víkend už Gyimesi vystupoval nejasne a čaká na rokovanie poslaneckého klubu OĽaNO v pondelok.

Ani cez víkend sa nevyjasnil spor koaličných strán Sme rodina a Za ľudí o úpravu kolúznej väzby. Kým Sme rodina chce už v utorok rokovať o svojej novele, v ktorej žiada skrátenie kolúznej väzby na tri mesiace, ministerka spravodlivosti Mária Kolíková pripravuje vlastnú komplexnejšiu novelu trestného poriadku.

Napríklad aj piatkové vystúpenie predsedu parlamentu Borisa Kollára (Sme rodina), ktorý označil argumenty Márie Kolíkovej za „bláboly“, ukázalo, že kolúzna väzba môže priniesť ďalší rozkol v koalícii.

O návrhu Sme rodina má parlament rokovať už v utorok. Sme rodina môže mať s opozíciou a s niektorými poslancami OĽaNO dosť hlasov na to, aby posunula novelu do druhého čítania.

V utorok alebo o mesiac?

Čo sme sa cez víkend dozvedeli o koaličnom spore o kolúznej väzbe? Poslankyňa Jana Bittó Cigániková (SaS) tvrdí, že v koalícii sa už „rodí kompromis“, ale nevie presne, ako vyzerá.

Podľa Bittó Cigánikovej sa v koalícii uvažuje aj o tom, že sa hlasovanie posunie

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Boris Kollár

Hegerova vláda

Igor Matovič

Kolúzna väzba

Mária Kolíková

Slovensko

Teraz najčítanejšie