Denník N

Prekvapili aj Bernala. Keď Bora pracuje pre Sagana, cyklistika nikdy nie je nudná

Peter Sagan a Daniel Oss. Foto - TASR/AP
Peter Sagan a Daniel Oss. Foto – TASR/AP

V záverečných metroch bol konečne v dobrej pozícii, v správnej chvíli vyštartoval a za svojím chrbtom nechal aj Fernanda Gaviriu.

Peter Sagan predviedol v závere 10. etapy talianskeho Gira výborný šprint a dosiahol svoje prvé víťazstvo na pretekoch. Zároveň vďaka nemu získal 50 bodov a stal sa novým lídrom súťaže o cyklámenový dres.

Sagan vedie so ziskom 108 bodov a pred Gaviriom má náskok 17 bodov.

Slovenský cyklista dostáva na Gire od začiatku výbornú podporu od spolujazdcov z tímu BORA – hansgrohe. Podobne ako v 3. etape, aj teraz režírovali priebeh a na jedinej horskej prémii sa postarali o to, že niektorí rýchli cyklisti vypadli z pelotónu, prípadne sa doň museli vracať, čo ich stálo sily.

„Musím sa poďakovať svojim kolegom. Urobili skvelú prácu, aby sa na poslednom kopci zbavili niektorých šprintérov. Nie všetci síce zostali vzadu a musel som zdolať aj elitných šprintérov, ako Gaviria či Viviani, ale nakoniec som vyhral a som veľmi šťastný,“ povedal Sagan podľa webu pretekov.

Svojím druhým kariérnym víťazstvom na Gire dal zabudnúť na predošlé šprintérske dojazdy, v ktorých sa k triumfu zatiaľ nepriblížil. Pred druhým súťažným blokom to preňho zrazu vyzerá veľmi dobre aj v boji o cyklámenový dres.

Mali premyslený plán

Popredný cyklistický novinár William Fotheringham si pri sledovaní 10. etapy uvedomil jednu z mnohých vecí, pre ktoré je ľahké mať rád Petra Sagana.

„Medzi mnohými inými vecami je to fakt, že

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Cyklistika

Peter Sagan

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie