Denník N

Úpravu kolúznej väzby odsunuli na jún. V OĽaNO sa boja o svoj imidž bojovníkov proti mafii

Foto - TASR
Foto – TASR

Rozhodovanie o návrhu Sme rodina, vďaka ktorému by mali šancu ísť na slobodu Monika Jankovská či Vladimír Pčolinský, koalícia presunula o mesiac. Ministerka Mária Kolíková získala čas na vlastný návrh.

Ministerke spravodlivosti Márii Kolíkovej (Za ľudí) sa podarilo získať na svoju stranu vedenie OĽaNO, ktorého časť poslancov chcela v parlamente pomôcť Borisovi Kollárovi (Sme rodina) pri pretláčaní nových pravidiel kolúznej väzby.

Koaličná rada, na ktorej boli aj líder OĽaNO Igor Matovič a premiér Eduard Heger, sa v pondelok večer dohodla, že sa hlasovanie o novele Trestného poriadku z dielne Sme rodina odsunie až na parlamentnú schôdzu, ktorá sa začína 15. júna.

Koalícia tak získala čas na vyriešenie sporu, Kolíková dovtedy stíha do parlamentu predložiť vlastnú novelu.

V koalícii bol spor pre novelu Sme rodina už od minulého týždňa, keď sa prvýkrát odsunulo hlasovanie o nej na tento utorok. Sme rodina a opozícia by ju dokázali proti vôli Kolíkovej posunúť do ďalšieho kola schvaľovania iba vďaka hlasom OĽaNO.

Časť najsilnejšieho klubu OĽaNO to bola pripravená urobiť, čo bol vážny problém v koalícii, znova sa začalo hovoriť o porušení koaličnej zmluvy a hrozbe vypuknutia ďalšej krízy.

Napätie v OĽaNO

Napätie narastalo aj v samotnom OĽaNO

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Boris Kollár

Hegerova vláda

Igor Matovič

Kolúzna väzba

Mária Kolíková

OĽaNO

Sme rodina

Slovensko

Teraz najčítanejšie