Denník N

Vysoké školy v Bratislave sa otvoria, no študenti sa nevrátia masovo. Bratislavčania sa nemusia báť, hovorí epidemiologička

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Internáty v Mlynskej doline budú naplnené maximálne na tretinu.

Od pondelka bude aj Bratislava patriť medzi oranžové okresy, v ktorých sa výrazne uvoľňujú pravidlá pre vysoké školy. V hlavnom meste je najviac vysokých škôl, masový prílev študentov z celého Slovenska však čakať netreba.

Akademický rok sa pomaly končí a väčšina vysokých škôl už nebude začínať s prednáškami naživo. Zvýši sa iba počet študentov na záverečných skúškach, ale najmä na tých, ktoré treba robiť prakticky.

„Od pondelka sa na vysokých školách zmení len veľmi málo, Bratislavčania sa nemusia báť,“ hovorí epidemiologička Alexandra Bražinová, ktorá je aj súčasťou krízového štábu Univerzity Komenského.

Od pondelka 17. mája sú otvorené všetky materské, základné aj stredné školy na celom Slovensku, bez ohľadu na farbu okresu. Vysoké školy však ešte ďalej bežia podľa covid automatu a výraznejšie sa otvárajú až v oranžovej farbe. Od pondelka 24. mája sa otvoria vysoké školy v Bratislave a v Nitre.

Právnická fakulta dobehne online

Semester sa už skončil na dvoch najväčších univerzitách v Bratislave - Univerzite Komenského a Slovenskej technickej univerzite. To znamená, že ani na jednej zo škôl sa už nebudú

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Koronavírus

    Školstvo

    Slovensko

    Teraz najčítanejšie