Denník N

MS, 1. deň: Ramsay videl dva slovenské tímy, hráči zase bieloruský prostredník

Tréner Craig Ramsay. Foto - TASR/Jaroslav Novák
Tréner Craig Ramsay. Foto – TASR/Jaroslav Novák

Rusi si po výhre namiesto hymny vypočuli Piotra Iľjiča Čajkovského.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Dobrý deň,

slovenskí hokejisti zvládli úvodný zápas majstrovstiev sveta v Rige, keď Bielorusko zdolali 5:2 a získali dôležité tri body.

Až do 50. minúty to vyzeralo na ľahkú výhru, no Bielorusi záver zdramatizovali a definitívne „sa zložili“ až po neúspešnom trestnom strieľaní a obscénnom geste svojho kapitána.

Prvý deň ukázal aj to, že tohtoročné majstrovstvá sveta budú mať zrejme naozaj nízku úroveň. Zápas Rusko – Česko bol síce dramatický, no chvíľami pripomínal prípravné turnaje.

V súhrne hracieho dňa sa dočítate:

  • čo v hre Slovákov potešilo Craiga Ramsayho;
  • prečo podľa neho celý tím ukázal neskúsenosť;
  • ako Jegor Šarangovič komentoval svoj vztýčený prostredník;
  • kto ukázal predpoklady byť slovenským lídrom;
  • čo sa ešte dialo na MS a v ktorom tíme sa objavil covid.

Po otázkach od zahraničných novinárov sa už-už zdvíhal zo stoličky, ale následne ho upozornili, že ešte prídu otázky od slovenských novinárov. Craig Ramsay sa usmial a povedal: „No problem.“

Na online tlačovej konferencii po výhre Slovenska nad Bieloruskom 5:2 mal dôvody na úsmev, no zároveň hovoril, že v zápase videl akoby dva slovenské tímy.

„Jeden z nich bol na začiatku zápasu veľmi dobrý, napádal, hnal sa za pukom a hral dobrý, bystrý hokej. V presilovkách sme často strieľali a boli sme efektívni. Potom sme sa však rozhodli

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

Iné podcasty Denníka N

MS v hokeji

  • finále: Kanada - Nemecko 5:2
  • Slovensko skončilo na 9. mieste

Športové podcasty Denníka N

Súhrn MS v hokeji

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie