Denník N

MS, 2. deň: Oblečú si montérky a vrátia sa do práce. Česi idú po dvoch prehrách prekopať zostavu

Foto - TASR/AP
Foto – TASR/AP

Je to aj vina mojej nominácie, hovorí český tréner.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Dobrý deň,

český tím sprevádzal pred štartom majstrovstiev veľký optimizmus, ale v prvých dvoch zápasoch dostal menšiu facku. Dve prehry na úvod MS ešte Česko od rozdelenia federácie nezažilo.

Dánsko na dvanásty pokus prvý raz v histórii vyhralo nad Švédskom. Na turnaji budú zrejme prekvapivé výsledky pokračovať, no to ešte neznamená, že slabí súperi už neexistujú.

Dôkaz sme videli popoludní, keď Rusi „vyriešili“ Britov za necelých päť minút v prvej tretine.

V súhrne hracieho dňa sa dočítate:

  • kto je český tréner Filip Pešán a prečo niekedy poburuje;
  • ako prijal zodpovednosť za prehry a aké zmeny chystá;
  • prečo Česi ešte nemusia panikáriť;
  • ako dánskeho hrdinu naštartovali špagety;
  • prečo by Slováci proti Britom nemali mať problémy.

Keď sa útočník Detroitu Jakub Vrána pred MS pripojil k českej reprezentácii, o cieľoch s tímom hovoril sebavedomo. „Nechcem hovoriť ani o medaile. Musíme tam ísť s cieľom vyhrať turnaj a urobiť pre to všetko,“ citoval ho český denník Sport.

Česi v príprave vyhrali všetkých deväť zápasov a aj počas pandémie sa im podarilo zložiť veľmi zaujímavý tím s viacerými kvalitnými hráčmi z NHL či európskych líg. Aj miestne médiá boli pred štartom MS optimistické a verili, že Česko dokáže zaútočiť minimálne na prvú medailu od roku 2012.

To sa Čechom stále môže pokojne podariť, hoci prvé dva zápasy na šampionáte ich trochu schladili. S Ruskom siahali aspoň na bod, no 19 sekúnd pred koncom dostali gól na 3:4 a prehrali, pričom objektívne boli o čosi horším tímom.

Proti Švajčiarom boli takisto horší a prehrali 2:5, keď inkasovali až štyri góly v oslabeniach. Namiesto nadviazania na skvelú prípravu tak teraz Česi zažívajú najhorší začiatok na MS od rozdelenia federácie.

Od vzniku Českej republiky nikdy neprehrali prvé dva zápasy a naposledy sa to stalo ešte Československu v roku 1991.

Tréner Filip Pešán má v českom hokeji povesť progresívca, ktorý však svojím vystupovaním a vyjadreniami občas poburuje hokejovú aj laickú verejnosť. V Česku sa napríklad veľmi riešila jeho

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

Iné podcasty Denníka N

MS v hokeji

  • finále: Kanada - Nemecko 5:2
  • Slovensko skončilo na 9. mieste

Športové podcasty Denníka N

Súhrn MS v hokeji

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie