Denník N

Týždeň v NHL: 18 minút bez strely na bránu. Washington s Chárom je na pokraji vyradenia

Brad Marchand strieľa gól v presilovke. Foto - TASR/AP
Brad Marchand strieľa gól v presilovke. Foto – TASR/AP

Dobrý deň,

Slovensko žije začiatkom majstrovstiev sveta, ale v zámorí sa už naplno rozbehli aj boje o Stanleyho pohár. Šanca Zdena Cháru vyhrať ho po druhý raz v kariére je však veľmi malá.

Jeho Washington totiž prehráva s Bostonom už 1:3 a Chárovi bývalí spoluhráči sú blízko postupu. Podľa washingtonských novinárov Capitals pôsobia v porovnaní so súperom pomalšie a prestarnuto.

Tampa Bay opäť vyzerá ako jeden z favoritov a veľký podiel na tom má Nikita Kučerov, ktorý vynechal celú základnú časť, ale v play-off sa vrátil v špičkovej forme. Jeho návrat je podľa mnohých na hrane podvádzania s pravidlami o platovom strope.

Dočítate sa: 

  • ako výrazne klesol hrací čas Zdena Cháru;
  • prečo Boston zvrátil sériu vo svoj prospech;
  • ako návrat Nikitu Kučerova znepokojil manažérov;
  • prečo Tampa Bay neporušila pravidlá;
  • ako hrozivá zrážka vyradila kapitána Toronta.

1. Boston (asi) zlomil sériu

Washington Capitals so Zdenom Chárom je v sérii proti Bostonu Bruins na pokraji vyradenia. Capitals síce minulý víkend vyhrali 1. zápas, no ďalšie tri už na svoju stranu získali Bruins a smerujú k postupu.

Boston sériu, zdá sa, zlomil v dramatickom druhom predĺžení 3. zápasu, ktorý trval takmer 86 minút. V zápase číslo 4 už Boston dominoval vo všetkých aspektoch hry.

Začnime však tým, ako sa v zápasoch darilo Zdenovi Chárovi. Slovenský obranca bol pri návrate do bostonskej TD Garden súčasťou zvláštnej situácie, ktorá vyzerala ako nevydarený žart jeho spoluhráčov.

Počas rozcvičky ho

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

Týždeň v NHL

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie