Denník N

Euroligy: Barca mu celý rok platila, nech sa ho zbaví. Suárez vystrieľal titul Atléticu a pomedzi slzy jej poslal odkaz

Luis Suárez. Foto - TASR/AP
Luis Suárez. Foto – TASR/AP

Dobrý deň,

cez víkend sa skončila sezóna v piatich najlepších európskych ligách. Posledné mesiace priniesli množstvo atraktívneho futbalu, ktorý fanúšikovia miestami nestíhali sledovať. V Euroligách sme sa každý týždeň snažili zhrnúť to najpodstatnejšie.

Ďakujeme, že ste nás počas celého ročníka čítali.

V posledných tohtosezónnych Euroligách sa dočítate aj o:

  • tom, ako Atlético Madrid získalo titul;
  • tom, ako Dúbravka zdolal Rodáka;
  • Buffonovej rozlúčke s Juventusom;
  • tom, ako Ronaldo v kľúčovom zápase začal na lavičke náhradníkov;
  • LewanGOALskom;
  • dramatickom vyvrcholení francúzskej ligy.

V tomto sumári nájdete všetky podstatné informácie z piatich najlepších európskych líg vrátane výroku týždňa a statusu týždňa. Posielame ho aj e-mailom vo forme newslettra.


Španielsko: Simeoneho metódy zafungovali

Luis Suárez sedel na trávniku, volal s rodinou a plakal. Španielsku ligu vyhral piaty raz v kariére, no titul ešte nikdy neprežíval tak intenzívne.

Po emotívnych oslavách nasledoval rozhovor, ktorého obsah upútal obrovskú pozornosť fanúšikov aj médií.

Suárez, opäť so slzami v očiach, povedal, že si ho v Barcelone „nevážili“. „Atlético mi otvorilo dvere a vždy mu za to budem nesmierne vďačný,“ povedal.

Barcelonské vedenie ho vnímalo ako nepoužiteľného a dokonca mu muselo platiť, aby odišiel. Ako napísal denník Sport, hradilo mu rozdiel medzi platom, ktorý mal dostávať v Barcelone, a tým z Atlética.

Údaje o zárobkoch v španielskom futbale sa nezverejňujú, no môžeme sa domnievať, že nešlo o nezanedbateľnú sumu. Podľa niektorých zdrojov predstavovala až šesť miliónov eur.

Suárez, ktorý sa v posledných sezónach v Barcelone trápil so zraneniami a na svoje pomery aj s výkonmi, po prestupe do Atlética ožil. Hoci už nie je Suárezom z najlepších rokov, stal sa kľúčovým článkom svojho tímu a jedným z najlepších hráčov celej súťaže.

V lige strelil 21 gólov vrátane zásahu, ktorým v sobotu definitívne rozhodol o titule pre Atlético. V dramatickom poslednom kole proti Realu Valladolid zvíťazilo 2:1.

Diego Simeone hráčov motivoval spôsobom, ktorý nemá obdobu. Na tlačovej konferencii po výhre nad Valladolidom prezradil, že päť dní pred zápasom nariadil klubovým zamestnancom, aby

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Euroligy

Futbal

Premier League

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie