Denník N

MS, 4. deň: Potešilo ho ticho na striedačke. Ramsay porozprával, za čo je na hráčov najviac hrdý

Craig Ramsay udeľuje pokyny. Foto - TASR/Jaroslav Novák
Craig Ramsay udeľuje pokyny. Foto – TASR/Jaroslav Novák

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Dobrý deň,

slovenskí hokejisti majú za sebou zápas, ktorý mal ukázať, aké sú na tohtoročných MS ich možnosti. Dozvedeli sme sa, že sú možno väčšie, než sa pred MS čakalo.

Slováci totiž zdolali Rusko 3:1, po troch zápasoch majú plný počet deviatich bodov a sú na čele A-skupiny. S takýmto štartom musia začať veriť v postup do štvrťfinále.

Taký štart do MS malo Slovensko naposledy, keď kanadskému bodovaniu kraľovali Žigmund Pálffy a Jozef Stümpel.

Okrem Slovákov sú bez straty bodu na turnaji už iba Nemci a Švajčiari. Kanada je stále bez bodu a už je načase pripustiť, že sa možno nedostane zo skupiny.


Tá akcia len ilustrovala, do akej pohody sa slovenskí hokejisti dostali. Marek Hrivík a Peter Cehlárik mierili s pukom na prázdnu ruskú bránu, no po sérii krátkych prihrávok dopriali gól kapitánovi Marekovi Ďalogovi, ktorý zvýšil na 3:1.

Výhra nad silným súperom znamená, že Slováci sú s plným počtom deviatich bodov na čele A-skupiny a môžu začať reálne myslieť na prvé štvrťfinále od roku 2013.

Craig Ramsay dostal na tlačovej konferencii po zápase od ruskej novinárky otázku, či by jeho tím nemohol mať dokonca aj vyššie ambície. Ramsay však uviedol, že hráči ani po veľkom víťazstve nebudú lietať v oblakoch.

„Nemyslím si, že sa pre nás čokoľvek zmenilo. Veľmi dobre vieme, kto sme a ako tvrdo sme museli pracovať, aby sme sa dostali do tejto pozície. Jednou z kľúčových úloh realizačného tímu je vybudovať tím z hráčov, ktorí hrajú jeden pre druhého, majú vzájomný rešpekt a pozitívny prístup. Dnes sme odviedli skvelú prácu pri vzájomnej podpore. Vieme, že nehráme o medaily, ale stále o to, aby sme postúpili,“ hodnotil.

Keď Ramsay hovoril o tom, za čo je na hráčov najviac hrdý, vyzdvihol

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

Iné podcasty Denníka N

MS v hokeji

  • finále: Kanada - Nemecko 5:2
  • Slovensko skončilo na 9. mieste

Športové podcasty Denníka N

Súhrn MS v hokeji

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie