Denník N

Očkovaným proti covidu nechcú poskytnúť právne služby. Kampane proti vakcínam môžu vrátiť infekcie, reaguje vedec

Ilustračné foto – unsplash.com/CDC
Ilustračné foto – unsplash.com/CDC

Bratislavská advokátska kancelária Weis & Partners odmieta zaočkovaných a ľudí „v maske“ varuje, že kolegovia môžu byť ozbrojení. Postupom firmy sa bude zaoberať aj Revízna komisia Slovenskej advokátskej komory.

Bratislavská advokátska kancelária Weis & Partners od piatka 21. mája varuje, že zakazuje vstup osôb očkovaných proti covidu do svojich priestorov.

Konateľ spoločnosti Peter Weis uvádza, že dôvodom je „ochrana zdravia zamestnancov a vedenia spoločnosti“.

Firma nazýva svoje stanovisko „vyhláškou kancelárie“ a tvrdí, že má vyššiu právnu účinnosť ako uznesenia vlády a vyhlášky úradu verejného zdravotníctva.

Kancelária sa vo vyjadrení odvoláva na možné asymptomatické šírenie covidu očkovanými osobami. Podľa advokátskej spoločnosti platilo, že až do očkovania sa asymptomatickí pacienti s covidom nevyskytovali.

Argumenty o nebezpečnosti zaočkovaných pre okolie sa minulý mesiac vyskytli aj v USA; v súkromnej škole v Miami odmietajú zamestnať zaočkovaných učiteľov. Odpor voči zaočkovaným je teraz aj u nás.

Denník N vykonal fact-check vyjadrení právnickej firmy. V článku prinášame prehľad viacerých štúdií a vyjadrenia vedcov.

Oslovili sme aj Slovenskú advokátsku kontrolu a spoločnosť Weis & Partners. Advokátska kancelária na otázky zareagovala tak, že nás odkázala na svoju tlačovú správu, ktorá odkazuje na komunikáciu českého Štátneho zdravotného ústavu a spoločnosti Resetheus.

Vyhláška advokátskej kancelárie Weis & Partners (kliknutím sa obrázok zväčší). Zdroj – Prečo ľuďom hrabe/Facebook

Údaje z Anglicka

Existuje možnosť asymptomatického šírenia koronavírusu očkovanými osobami?

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hoaxy a propaganda

Koronavírus

    Očkovanie proti koronavírusu

    Slovensko, Veda, Zdravie

    Teraz najčítanejšie