Denník N

Bolo to verejné tajomstvo. Ženy prehovorili o traumatických zážitkoch s Dominikom Ferim, ktorý končí ako poslanec

Bývalého poslanca Dominika Feriho polícia obvinila zo znásilnenia. Foto - Deník N/Gabriel Kuchta
Bývalého poslanca Dominika Feriho polícia obvinila zo znásilnenia. Foto – Deník N/Gabriel Kuchta

Viacero žien poskytlo svedectvo o nevhodnom správaní českého poslanca Dominika Feriho. Niektoré tvrdia, že s nimi mal sex, aj keď to výslovne odmietli. Ďalšie sa zverili, že sa z nich snažil vylákať nahé fotky alebo ich verejne dehonestoval.

Tieto svedectvá spoločne získali a overili redakcie českého Deníka N a Alarmu. Feri v reakcii odmietol, že by sa dopustil sexuálneho násilia, ospravedlnil sa však za „nevhodné“ či „nepatričné“ správanie.

Niekoľko hodín po zverejnení textu v českých médiách oznámil, že sa vzdáva poslaneckého mandátu a nebude kandidovať ani v jesenných parlamentných voľbách. Proti článkom sa chce brániť súdnou cestou.

Vážne obvinenia

Informácie, že mladý poslanec za TOP 09 a výrazná osobnosť sociálnych sietí sa správa k ženám nevhodne, sa medzi študentmi či novinármi objavovali roky. Periodicky sa vynárali a zase mizli, ale správy o správaní Dominika Feriho k ženám nikdy neboli zverejnené. Poslanec sa v roku 2017 prihlásil ku kampani MeToo, ktorá sa všeobecne zaoberá rešpektom k ženám a osvetou v oblasti sexuálneho násilia.

Posledný a zatiaľ najväčší rozruch vyvolal

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Sexuálne zneužívanie

Vzťahy

Rodina a vzťahy, Svet

Teraz najčítanejšie