Denník N

MS, 6. deň: Turnaj historických rekordov. Briti vyhrali po viac ako polstoročí, Kazachstan smeruje do štvrťfinále

Pavel Akolzin po víťaznom góle proti Nemecku. Foto - TASR/AP
Pavel Akolzin po víťaznom góle proti Nemecku. Foto – TASR/AP

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Dobrý deň,

v stredu hrali zápas tri z piatich najefektívnejších tímov na šampionáte, padlo však menej gólov ako deň predtým.

Strelecky najpresnejším mužstvom dňa neboli Rusi, Dáni ani percentuálne najefektívnejší Nemci, ale Kazachstan, ktorý dal gól z každej piatej strely.

Aj vďaka tomu vyhral nad dovtedy neporazeným Nemeckom 3:2 a so siedmimi bodmi zo štyroch zápasov má podľa pozorovateľov vôbec prvýkrát v dejinách MS reálnu šancu na postup do štvrťfinále.

Historický úspech Kazachov však nebol jedinou nečakanou udalosťou dňa. Prekvapivý bol aj triumf Veľkej Británie nad Bieloruskom. Briti, ktorí do Rigy pricestovali výrazne oslabení a podľa vlastných slov aj pomerne nepripravení, na MS v riadnom hracom čase naposledy vyhrali pred takmer 60 rokmi.

Ich útočník Liam Kirk je napriek tomu jedným z dvoch najlepších strelcov na turnaji.

Súhrn MS v hokeji prinášame po každom hracom dni. Vypočuť si ho môžete aj ako podcast a posielame ho aj e-mailom vo forme newslettra.


„Historické prvenstvá sú témou tohto roka. Tento turnaj má otvorený koniec každý deň a každý zápas, čo nie je bežné,“ zvolal analytik kanadskej televízie TSN Mike Johnson po tom, čo bolo jasné, že si Kazachstan prvýkrát v dejinách pripíše tretie víťazstvo na jednom šampionáte.

Tím, ktorý zo svojich ôsmich doterajších účastí na MS skončil najvyššie dvanásty, v stredu nečakane zvíťazil nad Nemeckom, suverénne najproduktívnejším tímom doterajšieho priebehu turnaja.

Nemci vo svojich prvých troch zápasoch strelili 17 gólov, o päť viac ako v gólovej tabuľke druhí Rusi. Aspoň jeden gól malo na konte dvanásť rozličných strelcov.

Očakávalo sa, že

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

Iné podcasty Denníka N

MS v hokeji

  • finále: Kanada - Nemecko 5:2
  • Slovensko skončilo na 9. mieste

Športové podcasty Denníka N

Súhrn MS v hokeji

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie